Repeša: Linč u hali, ovo nisam doživeo u karijeri

Trener košarkaša Budućnosti Jasmin Repeša, nakon ubedljivog poraza od Crvene zvezde (107:69) za 2:0 u finalu ABA lige, izjavio je sinoć da nikada u karijeri nije doživeo da igra u, kako je naveo, "atmosferi linča" u Beogradu i da ne vidi smisao borbe za titulu ABA lige u takvom ambijentu.

"Čestitao bih Zvezdi na dobroj utakmici i više nego zasluženoj pobedi. Ipak, na mene su utisci više vankošarkaški. Žao mi je zbog svih dešavanja, ovakav linč nisam doživeo. Radi košarke, svih nas, ovo nema veze sa sportom", rekao je Repeša na konferenciji za medije posle meča u hali "Aleksandar Nikolić".

Kako je rekao, čak i da se igra u Podgorici, ne vidi smisao duela dva tima.

"Ne mogu da razumem da moram da bacim odelo zato što je ispljuvano. Igrao sam derbi u Bolonji u nenormalnoj tenziji, ali sve to ima granicu. Strašno mi je krivo, imam veliki broj prijatelja iz Srbije... Najblaže što se može reći jeste psihijatrija višeg krema. Ko je kriv? Ustaše, pravoslavci, Slovenci... Ovo je histerija", u dahu je govorio hrvatski trener.

Repeša kaže da ne želi da umanji pobedu Zvezde i da zasluženo vodi 2:0, ali da je morao da govori kako se oseća.

"Ovo se ne može nazvati atmosferom. Bilo je ovde svega i svačega, bombardovanja, prošle su decenije... Ali sada je 2019. i ovakav odnos ne prihvatam, bez obzira o kome se radi. Kako sad sačekati Zvezdu u Podgorici? Šta da kazem, osim da ću zaštititi svakoga", naveo je Repeša.

On je dodao da je besmisleno davati bilo kakve komentare na igru.

Posle dve utakmice u Beogradu Crvena zvezda vodi sa 2:0 u duelu sa Budućnošću. Treći meč igra se u sredu u podgoričkoj hali Morača.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво