NBA "Ol star", kako glasati za srpske košarkaše

Napravljen je drugi presek glasova navijača za NBA "Ol star" meč. Lebron Džejms i Stef Kari predvode Zapadnu konferenciju, dok su na Istoku lideri Janis Adetokumbo i Kajri Irving. Luka Dončuć najveće je iznenađenje sa preko 2 miliona glasova, odnosno više od košarkaša poput Hardena, Karija, Durenta i mnogih drugih zvezda lige. Nikola Jokić nalazi se na sedmom mestu sa 700 hiljada glasova, a evo kako za njega, kao i ostale srpske košarkaše možete glasati.

Dončić je jedno od najvećih iznenađenja, ali partije koje pruža sa samo 19 godina u najjačoj ligi sveta delimično pravdaju veliki broj glasova. 

Nikola Jokić našao se na sedmom mestu u konkurenciji krila i centara na Zapadu i nakon drugog preseka glasova ima 740 hiljada.

NBA "Ol star" glasanje važi za svakog igrača u ligi, pa tako možete glasati i za Bogdanovića, Bjelicu, Jokića, Marjanovića, Teodosića, Dragića, Vučevića, Dončića i ostale igrače po izboru.  

Ovde možete izabrati svojih pet igrača iz obe konferencije, od čega tri igrača na pozicijama krila i centara i po dva beka. Pri glasanju neophodno je uneti imejl adresu, ime i zemlju iz koje glasate.

Svaka osoba može jednom dnevno da glasa za odabranih deset igrača, a glasanje traje do 21. januara. 

Navijači su veliku ljubav pokazali prema Deriku Rouzu, koji nakon velikog broja povreda, konačno podseća na vreme kada je bio najmlađi MVP lige. Rouz je trenutno drugi po broju glasova na Zapadu u konkurenciji bekova sa nešto manje od dva miliona glasova, koliko ima lider Stef Kari. 

Takođe na drugom mestu na poziciji bekova, ali na Istoku, uočljivo je iznenađenje u vidu Dvejna Vejda, ali se košarkaš Majami hita tu našao velikim delom zbog toga što igra poslednju sezonu u karijeri. 

Sa druge strane, iznenađujuće je da su se na listi deset najglasanijih košarkaša našli Demarkus Kazins, Kajl Kuzma i Lonzo Bol na Zapadu, odnosno Vins Karter, Paskal Siakam i Džeremi Lin na Istoku. 

Nba liga je ove sezone promenila sistem glasanja za "Ol star" meč, pa će glasovi navijača vrediti 25 odsto od ukupnog glasanja, isto koliko i odabrani košarkaški mediji, dok će 50 odsto glasova nositi glasovi trenera NBA lige. 

Utakmica svih zvezda lige igra se 17. februara u Šarlotu, a starteri će biti poznati 24. januara.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво