Razišli se Đorđević i Bajern!

Selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević nije više trener Bajerna, potvrdio je danas klub iz Minhena.

Ovu informaciju su na svom sajtu potvrdili Bavaraci, dodajući da će do izbora novog trenera tim voditi dosadašnji pomoćnik Emir Mutapčić.

Odluka Bavaraca, koji su navodno inicirali prekid saradnje, prilično je začuđujuća s obzirom na rezultate koje je tim predvođen Đorđevićem napravio ove sezone – osvojen Kup Nemačke, polufinale Evrokupa i ubedljivo prvo mesto na prvenstvenoj tabeli.

"Posle dugog razmatranja i analiziranja, tokom podužeg vremenskog perioda, odlučili smo da našem timu visokog kalibra damo novi impuls. Ovakva odluka može da deluje kao iznenađenje za ljude koji nisu toliko upućeni u dešavanja u našem klubu, što je svakako razumljivo. Ipak, svima je jasno da je ovo teška odluka, ali je, isto tako, donesena posle dogovora svih strana – vodeći se isključivo ciljevima našeg ambicioznog projekta", rekao je sportski direktor Bajerna Marko Pešić.

Bajern je propustio prvu priliku da obezbedi nastup u Evroligi sledeće godine porazom od Darušafake, ali i dalje ima veoma dobre šanse da to učini osvajanjem Bundeslige.

"Bajern želi da zahvali Saši Đorđeviću na posvećenosti i svemu onome što je uradio za klub. Želimo mu sve najbolje u budućnosti", dodao je Pešić.

Istina, u poslednja tri meča Saletov tim je pretrpeo isto toliko poraza, tako da je to možda i razlog za ovu "šok-terapiju".

Kao najozbiljniji kandidat da zameni Đorđevića u Minhenu spominje se bivši trener Zvezde Dejan Radonjić.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво