Alimpijević: Zaslužena pobeda Budućnosti

Trener košarkaša Crvene zvezde Dušan Alimpijević smatra da je Budućnost zasluženo pobedila njegovu ekipu i dodao je da se iz poraza moraju izvući pouke.

"Čestitke Budućnosti na zasluženoj pobedi. Pobedu su želeli više. To se videlo od prvog minuta... Neki nesrećni šutevi im nisu ušli u prvom poluvremenu. Ovo je zaslužena pobeda i čestitam im na tome", rekao je Alimipijević.

Zvezda je upisala prvi poraz u regionalnom takmičenju, pošto je u Železniku izgubila od Budućnosti sa 75:79 u četvrtom kolu regionalnog takmičenja.

"Nema govora, trebalo je da se pobedi ova utakmica, da bi se stavila tačka na ovaj dobar period iza nas... Ako bismo sada uzeli da pričamo o umoru, šta onda da pričamo kada sezona odmakne?! Za ovakav tempo i ritam utakmica potrebno je da se uključi više igrača sa svojim učinkom. Mladi igrači, koji su imali manju minutažu protiv Žalgirisa su morali danas lakše i bolje da rešavaju neke situacije. Pre svega mislim u odbrani, ni od koga se ne očekuje u napadu da rešava situacije", rekao je Alimpijević.

Zvezdi je ovo drugi uzastopni poraz u sezoni, nakon što je nedavno takođe u samoj završnici izgubila od Žalgirisa u Evroligi.

"Nije ovo ni prvi ni jedini poraz ovakvog tipa. ABA liga je ujednačena... Na nama je da sprečimo da se ovakve stvari više ne dešavaju", rekao je Alimipijević.

Zvezda je i na ovom meču nastupila bez Nemanje Dangubića, a Alimipijević je otkrio da je povremeni reprezentativac dobio "reakciju na avion".

"Trenirao je normalno, ali kada smo putovali za Kaunas, Dangubiću je otekla noga od sletanja i poletanja nakon udarca na utakmici protiv Olimpije", rekao je trener Zvezde.

On je kazao da će biti više prostora za Dejana Davidovca i Dragana Apića.

"Svakako svi konkurišu za tim, a posebno će posle ovih utakmica biti biše mesta za Davidovca koji pokriva tri pozicije", rekao je Alimpijević.

Džikić: U drugom delu smo igrali s više energije i čvrstine

Trener Budućnosti Aleksandar Džikić ocenio je da je pobedu njegovoj ekipi donelo to što su njegovi igrači u drugom delu meča igrali s "više energije i čvrstine".

"Generalno, očekivali smo ovako nešto protiv ekipe iz Evrolige. Očekivali smo maksimalnu borbenu, kvalitetnu i neizvesnu igru. Trudili da budemo što bolji takmac. Zvezda je odličan tim i pored toga što su izgubili veliki broj igrača iz prošle sezone. Mislim da je ovaj tim Zvezde pažljivo odabran i da će vremenom igrati sve bolje. Tim se još uvek nalazi, nešto slično nama. Mislim da je odlučilo to što smo u drugom poluvremenu igrali s više energije i čvrstine, što se i na kraju isplatilo", rekao je Džikić novinarima u Železniku.

"'Mečirali' smo prepoznatljivu agresivnu igru Zvezde u odbrani, uspostavili smo kontrolu skoka u drugom delu, što je sve bilo veoma važno", dodao je Džikić.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво