Будућност боља од Звезде у Железнику

Кошаркаши подгоричке Будућности савладали су до сада непобедиву Црвену звезду резултатом 79:75, након доминантније игре у последње две четвртине.

Кошаркаши Будућности нанели су Црвеној звезди први пораз и АБА лиги, пошто су у Железнику победили са 79:75 (17:16, 13:18, 22:16, 27:25) у дерби утакмици четвртог кола.

Утакмица у ФМП арени донела је велику борбу и чврсту игру на обе стране паркета, а црвено-бели у другом узастопном мечу нису дошли до тријумфа шутем у последњим секундама. Џејмс Фелдин је три секунде пре краја при резултату 75:77 покушао тројком да донесе победу, али није био прецизан.

Готово током целе прве четвртине Звезда је била у предности, али је Будућност у финишу дошла до преокрета и на прву паузу се отишло при вођству гостију од 17:16.

Звезда је поново преузела контролу у другој четвртини и у једном тренутку имала предност од пет поена након тројке Тејлора Рочестија, али је екипа Будућности брзо узвратила и пришла на 26:25.

У финишу полувремена црвено-бели су испели да исконтролишу ситуацију и на полувреме оду с четири поена предности након тројке Фелдина – 34:30.

Звезда је солидно почела друго полувреме повела са 36:30, што је и била највећа предност црвено-белих, али је Будућност потом пронашла нападачки ритам. Немања Гордић и Данило Николић покренули су црногорског шампиона и серијом 8:0 дошли до преокрета. Звезда је успела да дође до изједначења на 40:40, али је онда уследила нова серија од 10:0 Подгоричана.

Капитен Звезда Бранко Лазић, Рочести и Милко Бјелица вратили су регионалног шампиона у игру серијом 7:0, а потом и на само два поена заостатка.

Последња деоница донела је доста варница на паркету, због других техничких грешака искључени су Перо Антић и Филип Баровић, а с обе стране велику шутерску борбу водили су Рочести и Немања Гордић. Екипе су се смењивале у вођству, а кључне поене за тријумф Будућности постигао је Кајл Гибсон 30 секунди пре краја меча.

Најефикаснији у победничком тиму био је Гордић са 17 поена, док су по 13 постигли Гибсон и Николић.

У екипи Звезде истакао се Рочести са 23 поена, док је Фелдин додао 14.

Оба тима сада имају по три победе и један пораз и налазе се на деоби првог места.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво