Umro Tomi Hokins prvi tamnoputi košarkaš Notr Dama

Tomi Hokins, prvi tamnoputi igrač koji je nastupio za univerzitet Notr Dam, umro je u 80. godini, saopštila je njegova porodica.

Hokins je umro u snu, u svom domu u Malibuu, bio je dobrog zdravlja i samo je legao u krevet da se odmori, rekao je njegov sin Kevin agenciji Asošiejted pres.

 

Hokins je diplomirao na Notr Damu 1959. godine, a tri godine je igrao za košarkašku ekipu tog univerziteta. On je rekorder ekipe sa 1.318 skokova, 2004. godine imenovan je u najbolji tim veka Notr Dama, a godinu dana kasnije primljen je u Kuću slavnih tog univerziteta.

Sa ekipom je 1958. godine ušao među osam najboljih na završnom turniru NCAA.

Mineapolis ga je 1959. godine izabrao kao trećeg pika na draftu, igrao je jednu sezonu u Minesoti, pre nego što je prešao u Los Anđeles. On je igrao šest sezona za Lejkerse i u proseku je na 454 utakmice postizao devet poena uz 5,7 skokova.

Hokins je igrao i za Sinsinati Rojals, od 1962. do 1966. godine. Tokom profesionalne karijere postigao je 6.672 poena i imao je 4.607 skokova. "On jeste i uvek će biti deo porodice Lejkersa. Njegov bariton i lepo ponašanje činili su ga omiljenim među navijačima i medijima, kao i među onima koji su imali čast da ga smatraju prijateljem", rekla je predsednica Lejkersa Džini Bas.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво