Karadžić: Nema vremena za kukanje

Selektor ženske košarkaške reprezentacije Srbije Stevan Karadžić rekao je da "nema vremena za kukanje" posle poraza od Grčke i da će učiniti sve da psihički podigne ekipu.

Srbija je porazom od Grčke sa 69:60 počela Evropsko prvenstvo u Češkoj.

"Nema vremena za kukanje, samo za kratku analizu i učiniću sve, trudiću se svim silama da psihički podignem devojke i nadam se da ćemo u subotu već bolje da odigramo. Moramo da damo sve od sebe i prikažemo bolju igru", rekao je Karadžić posle utakmice u Pragu.

Karadžić je naveo da je njegova ekipa igrala veoma loše.

"Najpre smo loši bili u prvoj četvrtini, a posle i bez samopouzdanja. Imali smo mnogo problema i u odbrani i u napadu. Procenti šuta su bili takođe loši. Mnogo nam nedostaje Sonja Petrović, Ana Dabović nije spremna, nije ni na 50 odsto mogućnosti, ali se borila i dala sve od sebe. Zato je ovo normalan rezultat i zato smo mnogo trošili Sašu Čađo i Nevenu Jovanović, što se odrazilo na procente šuta", kazao je selektor.

On je dodao da je loš početak odredio kasnije raspoloženje.

"Loš početak meča je odredio kasnije raspoloženje. Samo smo na momente igrali našu igru i to nije bilo dovoljno. Nismo se držali plana, Grkinje su bile agresivnije u odbrani, a uz to smo i lako ispadali u odbrani. Prva tri-četiri promašena otvorena šuta su odredila dalji tok utakmice", naveo je Karadžić.

Naredni rival biće Francuska, a Karadžić je rekao da će ta utakmica biti još teža.

Reprezentativka Srbije Aleksandra Crvendakić rekla je da će ekipa biti jača posle poraza.

"Vratićemo se jače posle ovakve utakmice. Treba da shvatimo greške, nema mnogo vremena da mislimo o ovom meču. Spremamo se odmah za Francusku i verujem da ćemo odigrati sa mnogo više energije", rekla je Crvendakić.

Utakmica između Srbije i Francuske igraće se u subotu od 20.30.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво