Пораз кошаркашица на старту ЕП

Кошаркашка репрезентација Србије поражена је у првој утакмици групе Ц Европског првенства у Прагу од селекције Грчке са 69:60.

Србија, која на такмичењу у Чешкој брани златну медаљу освојену пре две године у Мађарској, лоше је почела утакмицу и већином је била у резултатском заостатку.

Једино вођство екипа селектора Стевана Караџића имала је у последњем минуту треће деонице, када је Ана Дабовић дала тројку.

Српске кошаркашице нису успеле да сачувају предност, а Грчка је до краја утакмице повећавала разлику.

Најефикаснија у српском тиму била је Јелена Миловановић са 17 поена, док је Ана Дабовић постигла 14, а Невена Јовановић 12. Победнички тим са 18 је предводила Артемис Спану.

Србија ће следећу утакмицу играти у суботу од 20.30 против Француске, ривала из финала прошлог континенталног шампионата. 

Ток меча:

19.58 – Крај меча, победа Грчке 69:60.

19.28 – Завршена је трећа деоница. Грчка води 53:51. Србија је знатно боље ушла у друго полувреме и успела да надокнади предност противника а потом и поведе за кратко. У последњу четвртину Грчка улази са кошем предности.  

19.07 – Почело је друго полувреме.

18.52 – Полувреме је у Прагу. Грчка води са 35:30. Гркиње су имале и двоцифрену предност у једном тренутку, али је репрезентација Србије добро затворила другу четвртину серијом 5:0. Репрезентација Србије из девет покушаја није погодила за три поена и утисак је да уколико поправи тај сегмент игре, да ће много лакше излазити на крај са противником.

18.24 – Завршена је прва четвртина. Грчка води са 19:11. Гркиње су серијом од 6:0 отвориле меч, Србија је покушала да се врати, али Грчка одржава предност.

18.04 – Почео је меч у Прагу, први посед је за репрезентацију Србије.

17.53 – Кошаркашице обе репрезентације су изашле на терен, интониране су химне Србије и Грчке и у току је загревање.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво