Klivlend počistio Indijanu

Košarkaši Klivlend kavalirsa pobedili su ekipu Indijane pejsersa sa 106:102 i sa 4:0 u ukupnom skoru, plasirali se u polufinale plej-ofa istočne konferencije NBA lige.

Najefikasniji u pobedi gostiju bio je Lebron Džejms sa 33 poena, devet skokova i po četiri asistencije i ukradene lopte.

Pomoć je imao u Kajri Irvingu koji je postigao 28 poena.

Najraspoloženiji u četvrtom porazu Indijane u seriji bili su Stivenson sa 22, Tarner sa 20 kao i Tig sa 15 poena i deset asistencija. 

Zvezda ekipe Pol Džordž, nije imao najbolje veče jer je postigao 15 poena šutirajući pet od 21 iz igre. 

Indijana je znala da nema šta da izgubi u ovom meču i tako su u njega i ušli. Uz pomoć navijača bili su energičniji i svežiji na početku meča, što je rezultovalo vođstvom.

Krajem prve i početkom druge četvrtine, ekipa Klivlenda je dodala gas i u postavi u kojoj su igrali Lebron Džejms i 4 rezerviste sa klupe, uspela da izjednači i povede sa šest poena pred odlazak na odmor.

I treća deonica pripala je aktuelnom prvaku NBA lige, predvođeni Džejmsom i Irvingom, koji je postigao 16 poena u tom periodu igre, Klivlend je pred poslednju deonicu imao prednost od 12 poena.

U četvrtoj četvrtini, ekipa Indijane je dala i zadnji atom snage kako bi sustigla Kavse.

Na krilima Tiga i Džordža, ali i odlične podrške sa tribina, Pejsersi su uspeli da smanje deficit, a potom i povedu sa 102:100.

Na scenu u poslednjem minutu utakmice je stupio Lebron Džejms koji je prvo postigao trojku za vođstvo a potom i ukrao Džordžu loptu.

Klivlend je potom mirno izvodio slobodna bacanja i uspeo da dođe do nove pobede nad Indijanom. 

Ekipa iz Ohaja je tako "počistila" Pejserse u prvoj rundi plej-ofa sa 4:0.

Indijani je to prvi poraz tim rezultatom u istoriji franšize.

Klivlend će se u polufinalu istočne konferencije NBA lige sastati sa pobednikom serije Toronto - Milvoki. Rezultat je nerešen sa 2:2 u toj seriji. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво