Nestvaran povratak Klivlenda nakon 26 poena zaostatka

Branilac trofeja NBA lige, ekipa Klivlend kavalirsa porazila je tim Indijane pejsersa kao gost u trećoj utakmici prve runde plej-ofa Istočne konferencije sa 119:114, iako su bili u zaostatku od 26 poena u drugoj četvrtini.

Da je Klivlend grad i ekipa povrataka, još jednom su dokazali Kavalirsi u meču neverovatno dramatičnom i neizvesnom do poslednje sekunde.

Do pobede je ekipu iz Ohaja predvodio Lebron Džejms sa svojim 17. tripl-dabl učinkom u karijeri u doigravanju.

Džejms je postigao 41 poen, uhvatio 13 lopti i zabeležio 12 asistencija.

Pomoć je imao u Lavu, Fraju, Smitu i Irvingu, koji su postigli po 13 poena.

Najraspoloženiji kod domaćina bio je Pol Džordž sa 36 poena, 15 uhvaćenih lopti i devet asistencija. 

Solidnu partiju pružali su Tig sa 16 i Stivenson sa 13 postignutih poena.

Nakon početnog "odmeravanja" snaga, domaćin je uneo mnogo više energije i živosti u igru kako u odbrani, tako i u napadu. Već nakon prve deonice stekli su deset poena prednosti i potpuno iznenadili odbranu Klivlenda, kojoj su dali čak 37 poena u prvoj četvrtini.

Aktuelni šampioni su bili prilično statični u napadu, dok su u odbrani i u drugoj četvrtini dozvoljavali domaćoj ekipi da se razigra i stekne samopouzdanje. 

Prvo poluvreme završeno je u znaku Pejsersa, koji su postigli čak 74 poena i na pauzu otišli sa 25 poena prednosti.

Kavsi su odgovorili početkom drugog poluvremena i serijom 13-3 smanjili prednost na 15 poena. Indijana je uspela da vrati prednost na 20, pre nego što je Lebron Džejms preuzeo konce tima u svoje ruke i doveo svoju ekipu na jednocifren zaostatak. Treća deonica završena je rezultatom 35:17 u korist gostiju, koji su u poslednji period igre ušli sa sedam poena deficita.

Četvrta četvrtina donela je neverovatan ishod, jer je Klivlend, sa Lavom i Irvingom na klupi, a sa Lebronom Džejmsom, koji je preuzeo lidersku ulogu na terenu, uspeo da se vrati, a potom i povede u nekoliko navrata u meču.

Ređale su se neverovatne trojke Džordža i Džejmsa, ali je Klivlend uspeo da bude koncentrisanija ekipa u završnici meča i potpuno "ukrade" dobijen meč Indijani. 

Klivlend je pobedio kao gost i poveo sa 3:0 u seriji i imaće prvu meč-loptu za eliminaciju već u sledećoj utakmici, koja se igra u nedelju.

U ostalim sinoćnim utakmicama Memfis je iskoristio prednost domaćeg terena i pobedom nad San Antoniom sa 105:94 smanjio na 2:1, a Milvoki je deklasirao Toronto sa 104:77 za vođstvo od 2:1. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи