Вођство Милвокија и победа Мемфиса

Мемфис искористио предност домаћег терена и победом над Сан Антониом 105:94 смањио на 2:1 у трећој утакмици прве рунде плеј-офа. Милвоки је на свом терену убедљиво декласирао Торонто са 104:77 и повео са 2:1, а Кливленд је на гостовању, после драматичног преокрета резултата, однео и трећу победу над Индијаном са 119:114.

Мемфис је на свом терену победио Сан Антонио са 105:94, предвођен Мајком Конлијем, који је меч завршио са 24 поена и осам асистенција.

Гризлији су тако смањили на 2:1 у серији првог кола Запада, а тренер екипе Дејвид Физдејл, коме је ово прва сезона, дошао је до своје прве плеј-оф победе.

Марк Гасол и Зек Рендолф постигли су по 21 поен за Мемфис, који је у једном тренутку другог полувремена водио и са 22 поена.

Најефикаснији у Сан Антонију био је Кавај Ленард са 18 поена. Ламаркус Олдридж додао је 16, а Кајл Андерсон 15 поена. Тренер Грег Поповић углавном је у четвртој четвртини одмарао своју прву петорку.

Милвоки је код куће био сигуран против Торонта, пред препуним и бучним Бредли центром, што је повело Баксе да доминирају од првог минута.

Крис Мидлтон предводио је младу екипу са 20 поена, док је Јанис Адетокунбо додао 19 поена и осам скокова, а Грег Монро 16 поена и седам скокова.

Милвоки је био шести на Истоку, а Торонто трећи. Тим из Висконсина није победио у плеј-оф серији још од 2001. године, када је играо у финалу конференције.

"Било је одлично од прве акције. Било је баш, баш забавно да се игра пред тако сјајним навијачима. Надам се да ће нам показати још љубави и бити гласни и у четвртој утакмици", рекао је Адетокунбо после меча.

Торонто је деловао збуњено на терену, а у првој четвртини је погодио само четири шута из 18 покушаја.

Необичан детаљ је да је Демар Дерозан остао без коша из игре, а свих својих осам поена погодио је са линије пенала. Најефикаснији у Репторсима били су Кајл Лаури и Дилон Рајт са по 13 поена.

"Пали смо у њихову замку. Нисмо извршили буквално ниједан део наше игре", рекао је тренер Торнота Двејн Кејси.

У првој утакмици вечери Кливленд је на гостовању у Индијани приредио изненађење домаћинима, после драматичног преокрета у коме је успео да анулира заостатак од чак 26 поена, и однео победу са 119:114 за 3:0 у серији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво