Ristović: Koreografija sa tenkom nema veze sa politikom

Direktor Košarkaškog kluba Crvena zvezda Davor Ristović odbacio je tvrdnje hrvatskih medija da je transparent navijača crveno-belih na kojem je tenk bila politička provokacija.

Zvezda je sinoć pobedila Panatinaikos sa 72:66 u 20. kolu Evrolige.

Pristalice Zvezde su na tom meču razvile "šetalicu" na kojoj su četiri slova "S" i tenk. Ispod tog transparenta je bila srpska zastava s natpisom "Vukovar".

Hrvatski mediji su danas su naveli da Zvezdu treba izbaciti iz Evrolige jer njeni navijači ponovo "veličaju četničke zločince".

"Apsolutno smo protiv bilo kakve političke konotacije u vezi sa pojedinim naslovima nakon još jedne velike pobede našeg kluba u Evroligi. Crveno-beli tenk nema apsolutno nikakve veze sa politikom, već sa davno ustaljenim sloganom 'proradila Zvezdina mašina' i takvih transparenata je bilo i u prošlosti na utakmicama Evrolige kao i u ostalim takmičenjima klubova iz našeg sportskog društva i nisu shvaćeni kao bilo kakva provokacija", naveo je Ristović u pisanoj izjavi.

"Slogan je, takođe, povezan i sa tenkom iz obližnjeg muzeja, gde se aludira da je tenk pokrenut iako se nalazi kao eksponat na Kalemegdanskoj tvrđavi", dodao je on.

Ristović je na kraju istakao da crveno-beli ne žele da se ponovo bave stvarima koje nemaju nikakve veze sa terenom, utakmicama, košarkom, Evroligom i Crvenom zvezdom.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи