Панатинаикос немоћан против незаустављиве Звезде

Кошаркаши Црвене звезде наставили су са серијом победа у Евролиги, пошто су у Београду савладали атински Панатинаикос резултатом 72:66 (20:14, 19:19, 18:23, 15:10).

До седме узастопне победе у Евролиги, Звезду је предводио Марко Симоновић са 13 поена, док је 11 уписао Лука Митровић. Огњен Кузмић је убацио десет поена и имао 14 скокова.

У редовима Панатинаикоса најефикаснији је био Кени Гебријел са 23 поена, док је Мајк Џејмс забележио 19.

Гигант из Атине последњи се придружио листи "жртава" црвено-белих у невероватној серији, после Макабија, Реала, московског ЦСКА, Жалгириса и Басконије, у веома неизвесном мечу у крцатој дворани "Александар Николић".

Звездини играчи су били одлични у одбрани, а посебно у нападу. Екипа Панатинаикоса није имала решење за заустављање противника, па је тренер гостију Ћави Пасквал после само неколико минута морао да тражи тајм-аут и промени скоро целу поставу.

Звезда је, упркос лошем шуту за три поена, повела са 16:0, што је изазвало еуфорију у препуној дворани "Александар Николић".

Панатинаикос је прве поене постигао после више од шест минута игре, а тројка Мајка Џејмса је "повукла" екипу, која је узвратила серијом од 8:0, а мало касније је пришла на четири поена заостатка – 18:14.

Црвено-бели су у другој четвртини почели да погађају шутеве за три поена, што им је омогућило да поново стекну двоцифрену предност од 31:21.

Грчки клуб је, захваљујући одличном шуту за три поена, средином друге деонице пришао Звезди на два поена заостатка, први пут на 33:31, али су црвено-бели издржали нови налет гостију и на полувреме отишли са "плус шест", 39:33.

Звезда је у трећој четвртини у нападу играла слабије, а када би год имала прилику да стекне већу предност, гости су погађали тројке, у чему је предњачио Кени Гебријел.

Панатинаикос је два минута пре краја треће деонице кошем Мајка Џејмса први пут повео, резултатом 56:55, што је најавило неизвесност и борбу за победу до краја утакмице.

Ритам у нападу је пао код оба тима у последњој четвртини, а екипе су се смењивале у вођству, све до два минута пред крај, када су црвено-бели повели са пет поена разлике.

Прво је Џејмс изгубио лопту, а Симоновић поентирао са слободних бацања. Потом је Панатинаикос поново погрешио, када је Синглтону испала лопта, а Кузмић је положио после офанзивног скока.

Панатинаикос није реализовао ни следећи напад. Ник Калатес је промашио тројку, а Симоновић је у брзом нападу положио за седам поена предности Звезде минут пред крај, чиме је меч дефинитивно био решен. 

Звезди је то била 12. победа до сада, тако да је задржала пето место на табели победом над директним конкурентом, који сада има тријумф мање.

Црвена звезда у наредном колу Евролиге дочекује Анадолу Ефес, 3. фебруара.

Овако је протекао меч:

20.45 – Крај меча, Звезда је савладала Панатинаикос резултатом 72:66.

20.25 – Пред почетак последњег дела игре, Звезда има поен предности, води са 57:56.

20.10 – Средином треће деонице, резултат је нерешен: 50:50. Митровић наставља са одличном партијом – има 13 поена уз 6/6 за два поена. Са друге стране, Гебријел има феноменално вече, убацио је пет тројки из пет покушаја, и има 23 поена.

19.45 – Полувреме. Звезда води 39:33. Митровић има девет поена, Кузмић шест уз десет скокова. Кени Гебријел предводи госте са 12 поена, а два мање је убацио Мајк Џејмс.

19.35 – Гости су се у потпуности вратили у меч. Чак седам тројки кошаркаша Панатинаикоса, па се истопила Звездина предност. Пред нови тајм-аут, четири минута пре краја првог полувремена, резултат је 33:31.

19.25 На крају прве деонице, Звезда води са 20:14. Одличан старт екипе Дејана Радоњића, али су се гости вратили у игру, углавном шутем за три поена.

19.15 – Невероватан почетак меча за црвено-беле. Серија 16:0, гости тек после нешто више од шест минута игре постижу прве поене. Међутим, ПАО одговара серијом од 8:0, па је Радоњић затражио тајм-аут. Уз јаку одбрану, Звезда одлична и у рекету – пет поена Кузмића, који доминира у скоку, а одличан је и Лука Митровић, који је за сада уписао шест поена.

19.00 – Почео је меч у Београду. Први напад има Звезда.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се