Hemofarm prestaje da sponzoriše KSS

Vršački "Hemofarm" prihvatio je zahtev američke senatorke Hilari Klinton da prestane sponzorisanje Košarkaškog saveza Srbije dok Miladin Kovačhević, optužen za nanošenje teških povreda studentu u SAD, igra košarku u Srbiji.

"Politika" prenosi saopštenje predsednika "Hemofarma" Miodraga Babića u kome se navodi da ta kompanija "ne može da brani agresivnost ili opravdava posledice Kovačevićevog ponašanja".

Iako navodi da je zahtev Hilari Klinton "apsurdan", Babić je dodao da razume zašto se sentorka "uključila u ovu neprijatnu situaciju, nastalu iz jedne žalosne okolnosti, a kojom se, inače, bave sudski organi".

Distributer američke kompanije AND1 za istočnu Evropu, od koje je Hilari Klinton kao i od "Hemofarma", turskog "Efesa" i italijanskog "Bejsiknet SPA" tražila da prestanu finansiranje KSS dok Kovačević igra košarku, Karl Strouken rekao je da mu nije jasno kakve veze ima ta firma koja proizvodi košarkašku opremu sa slučajem Kovačević.

"Razgovarao sam s našom kancelarijom u SAD i rekao sam im da ćemo nastaviti da radimo svoj posao kao i pre, što znači da ćemo i dalje sarađivati sa KK Vrbas" rekao je "Politici" Strouken.

Dnevnik "Blic" prenosi izjavu predsednika Košarkaškog saveza Srbije Dragana Kapičića koji je zahtev senatorke Klinton ocenio kao "veoma pogrešan.

"Ovaj slučaj bi trebalo da reše dve države. Mislim da je veoma glupo da američka država direktno napada jednu organizaciju, odnosno firme koje je sponzorišu", rekao je Kapičić.

Košarkaški savez ne može da reaguje jer Srbija još nije pokrenula postupak u vezi sa tim slučajem, rekao je Kapičić i dodao bi i kompanije koje je senatorka Klinton pozvala na bojkot trebalo da sačekaju reakciju Srbije.

Kovačević je u maju, prema američkoj optužnici, gotovo do smrti pretukao svog kolegu studenta na Univerzitetu Bingamton u državi Njujork, a mesec dana kasnije je pobegao iz SAD, ne čekajući da mu počne suđenje. Po povratku u Srbiju, Kovačević je pristupio Košarkaškom klubu Vrbas, što je izazvalo oštru reakciju u SAD.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво