Košarkaši otputovali u Kaljari, spremni za Italiju

Košarkaška reprezentacija Srbije otputovala je u Kaljari, gde večeras igraju utakmicu sa Italijom, a selektor Dušan Ivković i igrači rekli su da spremni dočekuju početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

"U ovih 45 dana reprezentacija je radila dobro, koliko su nam vreme i uslovi dozvoljavali, i spremno dočekujemo početak kvalifikacija", rekao je Ivković novinarima na beogradskom aerodromu.

Srbija se nalazi u kvalifikacionoj grupi A, u kojoj su još Bugarska, Mađarska i Finska. Ovaj kvalifikacioni ciklus završava se 20. septembra.

"Pripremali smo se za utakmicu u gostima, sve pripremne mečeve smo igrali na gostujućim terenima. Uz dobru kontrolu igre, mislim da možemo da odolimo pritisku i da iskoristimo njihov imperativ pobede. Ne očekuje nas laka utakmica", kazao je Ivković.

Selektor Srbije rekao je da dobro poznaje protivnika i da ima snimke svih pripremnih utakmica Italije.

"Imaju mlade bekove i igraju jako agresivno. Očekuje nas mnogo posla u odbrani", kazao je Ivković.

Reprezentacija će trenirati danas i sutra pre podne, a Ivković će tada odrediti spisak konačnih 12 igrača.

Centar Nenad Krstić, povratnik u reprezentaciju posle dve godine, kazao je da očekuje težak meč, ali da Srbija želi da pobedi u svakom meču.

"Oni su pod većim pritiskom jer igraju kod kuće. Imali smo mnogo vremena za pripreme. Znamo da će biti teško, ali mi želimo da pobedimo gde god da igramo", rekao je nekadašnji NBA igrač.

Krstić je imao dugu pauzu zbog povrede i propustio je skoro celu sezonu, na čijem je kraju napustio Nju Džersi i otišao u ruski Trijumf. On je kazao da nema nikakvih fizičkih problema i da je spreman za početak kvalifikacija.

"Osećam se odlično i fizički i psihički. Nemam problema sa kolenom, ojačao sam mišiće oko kolena i pola sata pre svake utakmice radim po posebnom programu. Spreman sam na sve i svestan sam da se od mene mnogo očekuje. To sam i želeo", rekao je Krstić.

Utakmica u Kaljariju počinje u 20.30.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво