Šahtjor favorit protiv Bazela, Vulvsi bi da spreče Sevilju da ponovo ode do kraja

Večeras se u Nemačkoj igraju preostala dva četvrtfinala Lige Evrope, u kojima će snage odmeriti Šahtjor i Bazel, odnosno Vulverhemton i Sevilja. Oba duela počinju u 21 sat.

U ta dva meča biće odlučeno ko će zauzeti preostala dva mesta u polufinalu, u kojem su već Inter i Mančester junajted, nakon sinoćnjih pobeda nad Leverkuzenom odnosno Kopenhagenom.

Šampion Ukrajine Šahtjor će protiv švajcarskog Bazela igrati na "Veltins areni" u Gelezenkirhenu, i imati ulogu blagog favorita. 

Klub bogatog Rinata Ahmetova je 2009. godine osvojio ovo takmičenje, a ovosezonski sastav sa trenerom Luisom Kastrom na klupi želi da ponovi taj, najveći uspeh u klupskoj istoriji.

S druge strane, uspeh u Evropi, Bazel vidi način za spas sezone, pošto su u domaćem prvenstvu zauzeli tek treće mesto.

U drugom, čini se mnogo neizvesnijem duelu, snage će odmeriti Vulvsi iz Vulverhemtona i legendarni tim Lige Evrope i nekadašnjeg Kupa Uefa, petostruki osvajač Sevilja.

Engleski tim, koji sa klupe predvodi Portugalac Nuno Espirito Santo, u poslednjem kolu Premijer lige ostao je bez plasmana u Evropu, pa je uspeh u finišu Lige Evrope poslednja nada za "izlazak".

To će za tim sa Ostrva biti vraški težak zadatak, pre svega zbog snage i iskustva ekipe Sevilje, koja je sjajnim igrama ove sezone u španskoj Primeri obezbedila direktan plasman u Ligu šampiona naredne sezone, ali koja uvek ima najviše moguće ambicije u Ligi Evrope.

Taj duel igraće se od 21.00 na stadionu u Duizburgu.

уторак, 19. март 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво