Леверкузен није искористио ”домаћи терен”, Интер у полуфиналу Лиге Европе

Фудбалери миланског Интера пласирали су се у полуфинале Лиге Европе, пошто су пред празним трибинама у Дизелдорфу са 2:1 (2:1) савладали Бајер из Леверкузена.

Меч у којем су сва три гола пала у првом делу првог полувремена, а могло је да их у том делу игре буде и много више, решен је поготцима Никола Бареле и Ромела Лукакуа.

Први је у 15. минуту довео неро-азуе голом са ивице шеснаестерца, врло вешто шутирајући спољним делом копачке и лопту пославши у даљи угао голмана Храдецког.

Потом је запажени Лукаку шест минута касније (21') дуплирао предност, пошто је одлично примио лопту на седам-осам метара од гола, још боље се заградио а онда након окрета и очигледног фаула, у паду ипак успео да пошаље лопту у гол немачког састава.

Могао је Белгијанац убрзо затим да поново затресе мрежу, али је из далеко боље  и та њега лакше ситуације ”1 на 1” шутирао лоше и право у Храдецког.

Недуго затим, у 24. минуту, овога лета веома тражени офанзивни везиста тима из Леверкузена Каи Харвец смањио је на 2:1, искористивши смушеност задње линије миланског састава.

Након тога је судија Дел Серо прво показао на пенал за Интер, али је ту одлуку приеначио након сугестије из ВАР собе.

Иако је после свега виђеног у првом полуврмену могло да се очекује пуно садржаја и голова и у наставку, то се ипак није догодило, те је меч решен са описана три гола и Контеовтим отишао је међу четири најбоља тима у такмичењу.

У другом дуелу вечери, Манчестер јунајтед и Копенхаген играју продужетке после 0:0 у регуларном делу сусрета у Келну. Лајв блог са оба меча можете видети овде.

четвртак, 02. мај 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво