Ko gubi ima pravo da se ljuti – zašto je Pep ljut na Arsenal

Pep Gvardiola nije bio srećan posle poraza svog tima od Arsenala u polufinalu FA kupa, a "bes" je iskalio na čelnicima londonskog kluba.

"Svaki rival će imati moje poštovanje, isto važi i za Arsenal. Izuzetno cenim ono što rade na terenu, ali nimalo ono čime se koriste van njega", izjavio je Pep posle poraza Sitija od "tobdžija" u polufinalu FA kupa.

Ostvrski mediji poklušali su da analiziraju šta je povod za ovakvu oštru izjavu katalonskog trenera.

Arsenal je bio jedan od engleskih klubova koji su potpisali pismo poslato u Uefu u kojem su tražili da "građani" budu suspendovani iz evrokupova zbog kršenja propisa o finansijskom fer-pleju.

Taj potpis pokvario je tradicionalno dobar odnos dva kluba. Siti je u prethodnoj deceniji platio ogromne pare za dovoljenje Arsenlaovih igrača, pa su "zli jezici" počeli da govore da je klub iz Mančestera praktično platio izgradnju novog "Emirejts" stadiona.

Drugi razlog za oštru Pepovu reakciju, verovatno mnogo značajniji – Arsenal je "oteo" njegovog pomoćnika Mikela Artetu i postavio ga za menadžera prvog tima usred sezone.

Očigledno Gvardiola smatra da je Arteta bio izuzetno bitan faktor u stvaranju dobre atmosfere na "Etihadu" i ne može da oprosti klubu iz Londona što je pregovore sa Špancem obavio bez konsultacije sa "građanima".

Mada, kako je Liverpul odigrao ovu sezonu, teško da bi i Arteta pomogao Sitiju da dođe do titule u Engleskoj.

U svakom slučaju, Siti je ostao bez dva velika trofeja na Ostrvu, ali će imati priliku da sezonu izvuče u Ligi šampiona, gde ima veliku priliku da se plasira u četvrtfinale takmičenja (pobeda u Madridu nad Realom od 2:1 u prvoj utakmici osmine finala).

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво