Morinjov Totenhem nemoćan, Lajpcig u četvrtfinalu!

Fudbaleri RB Lajpciga plasirali su se u četvrtfinale Lige šampiona, pošto su i u revanšu bili bolji od ekipe Totenhema rezultatom 3:0. Austrijanac Marsel Sabicer dvostruki strelac.

Efikasno veče i deset golova viđeno je večeras u Ligi šampiona.

Iako se očekivalo da će pod trenerskom palicom Žozea Morinja tim iz Londona, odigrati taktički i donekle napadački u Nemačkoj, to se nije desilo. Naprotiv.

Sjajnom, oragnizovanom, napadačkom i pre svega strpljivom igrom tim iz Lajpciga je već u prvom delu meča rešio pitanje četvrtfinaliste i ostvario i drugu pobedu u dvomeču sa finalistom iz prošle sezone.

Marsel Sabicer je u 10. minutu susreta doneo vođstvo i realno potvrdio plasman među soam najboljih. Prethodno je Verner šutirao iskosa sa desne strane jako ali pravo u Lorisa, a kada mu se lopta vratila on ju je pravovremeno dodao do Sabicera, koji sa nekih 17-18 metara šutira i jako i precizno i šalje loptu tik uz stativu i iza leđa golaman gostiju - 1:0.

Samo 11 minuta kasnije isti igrač bio je na pravom mestu i lepo ispratio prodor Anhelinja po levoj strani, te ga je završio odličnim i odsečnim udarcem glavom sa ivice peterca za 2:0 i potvrdu duplog trijumfa najprijatnijeg iznenađenja sezone u Ligi šampiona.

Tačku na "i", odnosno konačan rezultat od 3:0 postavio je Šveđanin Emil Forsberg, koji za svega 15-ak sekundi u igri u 87. minutu uspeo da postigne gol nakon gužve u šesnaestercu Totenhema.

Tako je sa ukupnim rezultatom 4:0 (1:0 u prvom meču u Londonu za goste) nemački predstavnik eliminisao engleskog predstavnika i ostvario najveći uspeh kluba u evro kupovima, a produbio krizu i igri Morinjov tima.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво