Stanković kreće od nule, Terzić otkriva tajne i ko će biti kapiten Zvezde

Novi trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković na startu priprema za prolećni deo sezone izjavio je da će se ponašati kao da nema 11 bodova prednosti i da će učiniti sve da napravi novu ličnu kartu kluba.

"Lično nemam 11 bodova prednosti i tako ću se ponašati. Krećem od nule, očekujem da podignemo lestvicu, napravimo novu ličnu kartu kluba i igrača. Želim da igrači budu zdravi i da od njih izvučem 150 odsto", rekao je Stanković novinarima na prozivci.

On je dodao da sa čelnicima kluba radi na "izlazu igrača" jer spisak od 30 fudbalera mora da se skrati kako bi se dobilo na kvalitetu.

"Sve ide kako treba. Imam kristalno jasno ideju, znam sve o igračima, znam da neki mogu mnogo više. Stavićemo akcenat na mlade igrače, svako će dobiti šansu, ne samo da debituje, nego da u budućnosti bude od koristi. Neću da ih 'spržimo'".

Zvezda sutra putuje na Kipar, gde će obaviti prvu fazu priprema. Povratak u Beograd zakazan je za 21. januar, a već tri dana kasnije ekipa se seli u Tursku, gde će odigrati i šest pripremnih utakmica.

Terzić o Marinu i odlascima

Generalni direktor kluba Zvezdan terzić tvrdi da ove zime neće biti dolazaka.

"Nagomilan je igrački kadar, na proleće imamo manji broj utakmica. Odlaske će popunjavati mladi igrači", rekao je Terzić.

On je ponovio da je srećan što je Dejan Stanković novi trener, da bi voleo da dugo ostane, iako se zna da će mu javnost "suditi" već posle prvih utakmica.

Terzić je govorio i o odlasku kapitena Marka Marina.

"Odlazili si mnogi veliki igrači iz Zvezde, odlazili su Džajić, Pižon i Stanković, pa je Zvezda opet bila dobra i jaka. Marin je sjajan igrač, ali Zvezda će živeti dalje i osvajati trofeje".

Prema njegovim rečima Žander i Kanjas su blizu odlaska.

"Gajić može da zameni Žandera na levom beku. Tu je Hajdin, za sada ga nećemo vraćati iz Voždovca, on je najbolji levi bek u Superligi i ako zatreba vratićemo ga".

Ko će biti novi kapiten 

Na kraju otkrio je i ko sigurno ostaje.

"Otkriću vam jednu tajnu. Dejan Stanković želi da po svaku cenu ostanu Marko Gobeljić, Milan Rodić, Marko Vulić i El Fardu Ben. Njemu se ne žuri iz Beograda. Ovde mu je i porodica. Nadamo se da ćemo produžiti ugovor sa njim. Isto tako nam je u svim planovima Milan Borjan. On je planiran za novog kapitena", zaključio je Terzić.

Stankoviću se na prozivci javilo 30 fudbalera:

Golmani: Milan Borjan, Zoran Popović, Nikola Vasiljević, Aleksandar Stanković;

Odbrana: Strahinja Eraković, Milan Gajić, Marko Gobeljić, Miloš Degenek, Nemanja Milunović, Srđan Babić, Radovan Pankov, Milan Rodić, Žander Santana;

Sredina terena: Branko Jovičić, Veljko Nikolić, Mirko Ivanić, Dušan Jovančić, Miloš Vulić, Njegoš Petrović, Veljko Simić, Hoze Antoninio Kanjas;

Napad: El Fardu Ben, Željko Gavrić, Aleksa Vukanović, Mateo Garsija, Radživ Van la Para, Nikola Krstović, Tomane Mendeš, Milan Pavkov, Ričmond Boaći.

 

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво