Atletiko u osmini finala, sigurni i Real, Juve, PSŽ...

Plasman u narednu rundu Lige šampiona izborili su Atletiko, Juventus, PSŽ, Real, Bajern, Totenhem, Mančester Siti i Atalanta. Parovi osmine finala biće poznati posle žreba u ponedeljak od 12 sati.

Fudbaleri Pari Sen Žermena i Real Madrida kao prve dve ekipe iz grupe A plasirale su se u osminu finala Lige šampiona.

"Sveci" su na svom terenu pobedili Galatasaraj 5:0, a golove su postigli Ikardi, Sarabija, Nejmar, Mbape i Kavani.

Ovim porazom turska ekipa završila je nastup u Evropi, dok će Briž kao trećeplasirani u Ligu Evrope, uprkos porazu od Real Madrida 3:1.

Proleće u LŠ izborio je i torinski Juventus trijumfom protiv Bajera iz Leverkuzena 2:0, koji je golovima Kristijana Ronalda i Iguaina osigurao prvo mesto u grupi D.

Atletiko Madrid, kao drugi u grupi, našao se u osmini finala pošto je na „Vanda Metropolitanu" slavio protiv moskovske Lokomotive 2:0, golovima Feliksa i Felipea.

Mančester Siti slavio je u Zagrebu protiv Dinama sa 4:1. Het-trik za "građane" postigao je Gabrijel Žesus, dok je tačku na meč stavio Foden u 84. minutu.

Iz ove grupe proleće u najjačem klupskom takmičenju obezbedila je i Atalanta, koja je u poslednjem meču grupne faze savladala Šahtjor sa 3:0.

Crvena zvezda izgubila je od Olimpijakosa sa 1:0 (0:0), u utakmici za infarkt u Atini, i tako eliminisana iz Evrope na kraju grupne Lige šampiona.

Minuti su delilu Zvezdu od evropskog proleća i nastavka takmičenja u Ligi Evrope, a onda je rezervista Žander skrivio penal igranjem rukom, posle čega veliku priliku nije propustio Jaser El Arabi u 87. minutu.

Rezultati Lige šampiona: Dinamo Zagreb - Mančester siti 1:4, Šahtjor - Atalnta 0:3, Atletiko Madrid - Lokomotiva Moskva 2:0, Bajer Leverkuzen - Juventus 0:2, Bajern - Totenhem 3:1, Briž - Real 1:3, Olimpijakos - Crvena zvezda 1:0, PSŽ - Galatasaraj 5:0.

Plasman u osminu finala već su obezbedili Liverpul, Napoli, Barselona, Borusija, Lajpcig, Lion, Valensija i Čelsi.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво