Звезда промашила, Олимпијакос погодио пенал, ништа од европског пролећа

Фудбалери Црвене звезде поражени су на гостовању у Атини од Олимпијакоса са 1:0 у мечу последњег кола групне фазе Лиге шампиона. Српски представник је поразом остао без треће позиције Групе Б и пласмана у нокаут фазу Лиге Европе.

Црвена звезда пропустила је велику прилику да евентуалним бодом или победом у Пиреју обезбеди трећу позицију Групе Б и пласира се у нокаут-фазу Лиге Европе.

Упркос томе што је Олимпијакос био бољи у већем делу меча, стварао шансе и често био надомак гола, утисак је да је Звезда сама себи пресудила у овом мечу.

Најближи голу фудбалери Црвене звезде били су у 42. минуту, када је нападач Томане погодио пречку са пенала. Гобељић је повукао лопту напред, упослио Марина, којег обара Гиљерме. Томане је шутирао јако, али погодио пречку са беле тачке.

Друго полувреме донело је праву драму, фантастичан је био Милан Борјан у неколико наврата, када је заустављао покушаје Поденса, Камаре и Гиљермеа.

Звезда најстрожу казну није, али зато Олимпијакос на другој страни јесте искористио. Играо се 87. минут када је након центаршута са леве стране Жандер играо руком у свом шеснаестерцу.

Немилосрдан био је Ел Араби, који је голом са беле тачке поставио коначан резултат.

Након шест одиграних мечева у Групи Б Бајерн је лидер са 18 бодова, Тотенхем иде у нокаут фазу као други са десет, Олимпијакос са четири европски пут наставља у Лиги Европе, док је Црвена звезда елиминисана као последња са три освојена бода.

Резултати осталих мечева Лиге шампиона: Динамо Загреб - Манчестер сити 1:4, Шахтјор - Аталанта 0:3, Атлетико Мадрид - Локомотива Москва 2:0, Бајер Леверкузен - Јувентус 0:2, Бајерн - Тотенхем 3:1, Бриж - Реал 1:3, ПСЖ - Галатасарај 5:0.

Из група А, Б, Ц, Д у наредну рунду такмичења пласман су изборили ПСЖ и Реал, Сити и Атланта, Бајерн и Тотенхем и Атлетико и Јувентус.

Пласман у осмину финала претходно су већ обезбедили Ливерпул, Наполи, Барселона, Борусија, Лајпциг, Лион, Валенсија и Челси.

Овако је протекао меч:

22.50 – Крај меча, Олимпијакос је победио са 1:0, голом Ел Арабија са беле тачке у 87. минуту и тако преузео треће место од Звезде и отишао у нокаут фазу Лиге Европе.

22.44 – ГОЛ! Ел Араби је сигуран са беле тачке, Олимпијакос води од 87. минута.

22.43 – Пенал за Олимпијакос, Жандер је играо руком у свом шеснаестерцу.

22.27 – Нова огромна шанса за Поденса, Борјан је избио лопту само до Поденса, који из првог додира шутира мало поред гола.

22.21 – Каква прилика за Поденса, одлично је финтом шута избацио Дегенека, али је потом његов ударац левом ногом одбранио Борјан.

22.20 – Звезда у шанси, Иванић је упослио Вукановића у противничком шеснаестерцу, који искоса нити шутира, нити центрира, па лако односе лопту противнички дефанзивци.

22.17 – Стативу погађају фудбалери Олимпијакоса, Ел Араби је добро скочио и шутирао главом, али нема промене резултата.

22.13 – Обе екипе покушавају, Гиљермеов ударац брани Борјан са једне, Маринов Жозе Са са друге стране.

22.05 – Није дуго требало Олимпијакосу да припрети на старту другог полувремена, шут Масураса главом успева да одбрани Борјан.

22.02 – Настављен је меч...

21.46 – Завршено је прво полувреме у Атини, након 45 минута нема постигнутих голова. Резултати на осталим сусретима:

Бајерн - Тотенхем 2:1, Атлетико - Локомотива 1:0, Леверкузен - Јувентус 0:0, Бриж - Реал 0:0, ПСЖ - Галатасарај 2:0. 

21.43 – Нова шанса за Звезду, Марин је пробио по левој страни, али се у шеснаестерцу уместо шута определио за повратни пас, што су дефанзивци Олимпијакоса пресекли.

21.42 – Нема гола, Томане погађа пречку са беле тачке, остаје 0:0.

21.40 – Судија Орсато досудио је пенал за Звезду након што је Гиљерме оборио Марина у свом шеснаестерцу. Томане ће извести једанаестерац.

21.32 – У два наврата покушавају прво Поденс, а потом и Гиљерме, али је Борјан у оба интервенисао.

21.27 – Покушала је Звезда контром да припрети, имали су београдски црвено-бели ситуацију три на три, али је шут Марина погодио Вукановића, који је био у офсајду.

21.26 – Поново прети Олимпијакос, Камара је након одбитка шутирао мало поред гола Звезде.

21.18 – Гиљерме је опробао ударац са ивице шеснаестерца, али лопта завршава у рукама Борјана. Период игре у којем је лопта углавном на половини Црвене звезде.

21.08 – Два шута домаће екипе са дистанце, један је завршио у рукама Борјана, а други поред гола.

21.06 – На сличан начин покушава и Олимпијакос, Масурас је био непрецизан на другој страни.

21.05 – Звезда прва прети на мечу, Гобељић је пробио по десној страни, убацио лопту у противнички шеснаестерац, а тамо је Томане шаље високо изнад гола ривала.

21.00 – Почео је меч на стадоину "Караискаки".

20.10 – Познати су састави обе екипе:

20.05 – Мање од сат времена преостало је до почетка меча, а навијачи обе екипе заједно навијају испред стадиона "Караискаки".

Број коментара 33

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво