Uprkos kaznama, Turci ponovo salutiraju

Politika polako dobija bitku na sportskim borilištima i sve je teže odvojiti je od onoga što se dešava na terenima. Dok se u Bugarskoj bore sa rasizmom, u Turskoj su oružani napadi na kurdske snage u Siriji goruća tema.

Pre nekoliko dana počeli su napadi turske vojske na Kurde u severoistočnoj Siriji pod nazivom "Izvor mira".

Zbog podrške ovim napadima, otkaz u Sankt Pauliju dobio je Čenk Šahin, dok su reprezentativci ove zemlje iskoristili nastupe u nacionalnom timu da pruže podršku predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu.

Turci su prvo salutirali nakon gola Dženka Tosuna protiv Albanije u petak u Istanbulu, a potom i u Parizu posle remija sa Francuskom (1:1). Ovakvim potezima pružili su podršku vojnicima koji ratuju u Siriji.

"Za našu naciju, posebno za one koji rizikuju svoje živote", napisao je Tosun na Instagramu uz sliku sa salutiranjem u Istanbulu, a potom je objavio i salutiranje iz Pariza uz poruku: "Još nismo gotovi".

Evropska fudbalska unija (Uefa) je najavila da će istražiti salutiranje reprezentativaca Turske na utakmicama kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Ta organizacija vodi snažnu borbu protiv političkih poruka na sportskim borilištima, očekuje se da Fudbalski savez Turske dobije kaznu, ali postoji mogućnost oduzimanja domaćinstva finala Lige šampiona 2020. godine.

Opširnije o tome pročitajte OVDE.

Portparol Uefe Filip Taunzend rekao je italijanskoj novinskoj agenciji Ansa da turski pozdrav izgleda kao provokacija.

"Mogu da vam garantujem da ćemo istražiti ovu situaciju", rekao je Taunzend.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи