Да ли ће се финале Лиге шампиона играти у Истанбулу

Европска фудбалска унија (Уефа) разматра да из Истанбула "измести" финале Лиге шампиона за следећу годину због политичке ситуације у Турској, изјавио је потпредседник те организације Мишел Ува.

Све је већи број оних који желе да, из безбедносних разлога, промене домаћина финала за "ушати трофеј" у тренутку када турска војска врши операције против Курда на северу Сирије.

"Држаћемо се аутономије и независности у спорту, али сигурно не можемо да заменимо Уједињене нације, Европску унију, државе, дипломате, амбасадоре и остале полицијске институције. После тога, одлука биће донета у сарадњи са Извршним одбором и председником Уефе", рекао је Ува за Тутомеркато.

Уефа је већ одредила домаћине финала Лиге шампиона за наредне три сезоне, па ће тако Санкт Петербург бити организатор 2021, Минхен 2022, а Лондон 2023. године.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво