Odlaže se početak sezone u Seriji A

Fudbalski šampionat Italije, Serija A, ipak neće startovati ovog vikenda jer je nekoliko klubova, sa Đenovom i Sampdorijom na čelu, zatražilo odlaganje svojih mečeva usled tragedije koja se dogodila u utorak.

Razlog je jasan, rušenje vijadukta na auto-putu u Đenovi koji je odneo 39 života i napravio ogromnu materijalnu štetu.

Zbog toga su dva kluba iz ovog grada odložila svoje mečeve, pa će se utakmice Milan – Đenova i Sampdorija – Fiorentina igrati u nekom drugom terminu. 

"Sampdorija i Fiorentina neće igrati, predsednik Đenove Enriko Preciozi potvrdio je da ne igraju, pa ni Milan. Sa ovim se složio i Juventus. Razum će prevladati, utakmice je moguće nadoknaditi, ali ne i ljudske živote. Predsednik Serije A Gaetano Mičike proceniće situaciju i nadam se da će uvažiti moj zahtev", rekao je predsednik Sampe Masimo Ferero. 

Nova sezona Serije A trebalo je da počne u subotu utakmicama Kjevo – Juventus (18.00) i Lacio – Napoli (20.30), ali s obzirom na to da će tog dana biti dan žalosti u celoj Italiji, očekuje se da i ti mečevi budu odloženi. 

Titulu šampiona brani Juventus, koji je ovog leta doveo i najboljeg fudbalera sveta Kristijana Ronalda.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво