Zagreva se atmosfera u Liverpulu

Fudbaleri Liverpula igraju protiv Rome u prvom meču polufinala Lige šampiona. Sve oči biće uprte u neverovatnog Muhameda Salaha, koji sada igra protiv bivšeg kluba.

20.10 – Poznati su sastavi timova za večerašnji meč:

Liverpul: Karijus, Aleksander-Arnold, Lovren, Van Dajk, Robertson, Milner, Henderson, Okselejd-Čembrlen, Mane, Salah i Firmino;

Roma: Alison, Facio, Manolas, Žezus, Florenci, Kolarov, Strotman, De Rosi, Najngolan, Under i Džeko.

20.00 – Imaće i gosti značajnu podršku na tribinama "Enfilda"...

18.20 – Zagreva se atmosfera pred večerašnji duel...

17.20 – Italijanska Gazeta delo sport na zanimljiv način najavila je meč u Liverpulu. Di Frančesko i igrači su predstavljeni kao "Bitlsi", uz natpis "Sve što je potrebno je gol".

16.45 – Delegacija Rome, predvođena kapitenom De Rosijem, položila je venac u memorijalnom centru ispred "Enfilda", u znak sećanja na žrtve na stadionu Hilsboro.

Salah, strelac 31 gola u Premijer ligi, upravo se iz Rima preselio letos u Liverpul i "eksplodirao" na Ostrvu, pa će i sada biti glavni adut Jirgena Klopa u pohodu na skalp bivšeg kluba.

Egipćanin priznaje da će to biti emotivan trenutak za njega, iako je u Romi proveo samo dve godine.

"Biće puno emocija, svaki dan pričam sa bivšim saigračima, baš sam razgovarao i sa Frančeskom Totijem. Neće mi biti lako, volim Romu, grad i oni mene... Znaju me, kako i igram, ali želim trofej Lige šampiona sa Liverpulom", rekao je Salah, koji će za striktnog čuvara imati srpskog reprezentativca Aleksandra Kolarova, jednog od najstandardnijih fudbalera Rome u sezoni.

Duel dva tima biće tek četvrti u najjačem evropskom takmičenju, s tim da je Liverpul slavio pobedu u finalu za titulu prvaka Evrope 1984. godine, nanevši bolan udarac Romi i to na njenom Olimpiku posle penala – 4:2 (1:1).

"Redsi" su i 2002. godine eliminisali Romu u drugoj grupnoj fazi Lige šampiona i to samo zbog boljeg međusobnog skora (0:0, 2:0), zbog čega u Romi priželjkuju revanš koji čekaju skoro tri i po decenije.

"Potrebno je da nastavimo da se zabavljamo, uvek kažem mojim momcima da uživaju na terenu. Fudbal je samo igra", skida pritisak sa svog tima trener Euzebio di Frančesko, ali je jasno da u polufinalu Lige šampiona niko nije bez opterećenja.

Roma igra i protiv tradicije jer je izgubila svih šest eliminacionih rundi sa engleskim klubovima. Ali svemu dođe kraj jednog dana, da li je Roma spremna da sada "naplati" Liverpulu?

Prvi polufinalni okršaj počinje večeras u standardnom terminu od 20.45.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво