Fudbalski haos u Grčkoj, suspendovano prvenstvo

Fudbalsko prvenstvo Grčke obustavljeno je na neodređeno vreme, posle izliva nasilja tokom meča između PAOK-a i AEK-a, koji je prekinut pošto su navijači solunskog tima, predvođeni predsednikom kluba Ivanom Savidisom, upali na teren posle poništenog gola Fernanda Varele. Grčki mediji najavljuju da će Vlada klubovima zabraniti međunarodna takmičenja u naredne dve godine, ali zamenik ministra sporta Jorgos Vasilidis nije želeo da komentariše naredne poteze.

"Nećemo dozvoliti da ožive događaji iz prošlosti. Sve opcije su na stolu. Čekamo preloge lige i Grčke fudbalske federacije. Prvenstvo je prekinuto na neodređeno vreme. Očekujemo novi set pravila", rekao je Vasilidis.

"Pravila moraju da važe za sve i na svakom mestu", rekao je Vasilidis, posle sastanka sa premijerom Aleksisom Ciprasom.

"Politička cena me ne interesuje. Ova priča će se završiti i svi će se suočiti sa odgovornošću", rekao je premijer Cipras posle sastanka na kojem je odlučeno o prekidu prvenstva. 

Listom svi grčki mediji žestoko su se obrušili na stanje u tamošnjem fudbalu, koje je u nedelju uveče kulminiralo neredima na meču između PAOK-a i AEK-a, kada su navijači tima iz Soluna uleteli na teren, pretili sudijama, a pridružio im se predsednik kluba Ivan Savidis, koji je za pojasom nosio pištolj.

Vasildis je odmah posle utakmice najavio da će prvenstvo Grčke biti prekinuto dok ne budu okončani disciplinski i krivični postupci protiv vinovnika nereda, dok bi grčkim timovima u naredne dve godine mogla biti zabranjena međunarodna takmičenja. Ova zabrana ne važi za reprezentaciju.

"Videli smo napad na grčki fudbal, koji je naneo štetu navijačima. Ulazak na teren sa pištoljem je neprihvatljiva provokacija, bez obzira na motiv", rekao je grčki ministar unutrašnjih poslova Panos Skurletis. 

Grčke vlasti su u stalnom kontaktu sa Uefom, javlja Ta nea. Konačan odgovor Atine će biti definisan do kraja dana. 

Španski sportski dnevnik "As" je javio da će se Disciplinska komisija Uefe sastati kako bi, na vanrednoj sednici, razmotrila nekoliko "gorućih" slučaja, uključujući i ponačanje uprave i navijača PAOK-a.

Očekuju se oštre kazne, piše španski dnevnik, navodeći da nije isključena i diskvalifikacija iz međunarodnih takmičenja.

Grčka policija je izdala nalog za hapšenje predsednika solunskog tima i četvorice njegovih telohranitelja.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво