Milojević: Veliki evropski iskorak

Šef stručnog štaba Crvene zvezde Vladan Milojević ponosan je na sve što su fudbaleri Crvene zvezde uradili u Evropi ove sezone.

Zvezda je izgubila u Moskvi od CSKA 1:0, i posle 0:0 u prvom meču, završila nastup u Evropi ove sezone.

"Moram da budem zadovoljan sezonom. Ne možete kao trener da kažete čime ste zadovoljni jer uvek možete da postavite i veće ciljeve. Mislim da smo dobro odigrali u Evropi, ponosan sam na moje igrače i na to što smo posle toliko godina vratili Zvezdu u Evropu", rekao je Milojević za sajt kluba.

On veruje da je ovakav nastup u Ligi evrope iskorak za Zvezdu.

"Zvezda je veliki klub, bivši evropski prvak, i mislim da ćemo se vratiti među evropske velikane. Zvezda ima i veliku armiju navijača, i ako se ne varam, mislim da smo do ove utakmice imali najbolji prosek gledanosti u Ligi Evrope, što pokazuje da su se navijači uželeli Zvezde u Evropi. Zvezda je velika i zbog toga što smo u prošlosti igrali mnogoj velikih utakmica, i nadam se da ćemo naredne godine napraviti još veći korak", rekao je Milojević.

On kaže da uslovi u Moskvi jesu bili teški, ali da oni nisu razlog ispadanja iz Evrope.

"Istina je da nismo navikli na ovakve uslove, ali mislim da smo se prilagodili i bilo nam je kako i protivniku. Moji su igrači za mene moja deca. Šta god uradili, ja sam na njih ponosan. Fudbaleri su ljudi sa emocijama, i kada ih pokažu, znate da im je stalo. Naravno, svako drugačije reaguje, i meni kada je teško nekada to ne smem da pokažem, moram da idemo dalje. Želeli smo da prođemo dalje, ali moraćemo da izvučemo pouke. Jedna jedina greška može skupo da košta. Poznato je da je velika razlika između našeg prvenstva i Lige Evrope, i iskustvo se stiče upravo igranjem ovakvih utakmica. To isksutvo će nam u budućnosti biti zamah za postizanje još boljih rezultata", rekao je trener Crvene zvezde.

Milojević ne smatra da je greška sudije iz 46. minuta presudila utakmicu.

"Ne bih da komentarišem taj detalj. Sudija je tako odlučio i to tako treba prihvatiti. Mislim da je to najmanje važno u ovom trenutku. To su sitnice. Fudbal je zbog toga interesantan i lep, kralj svih sportova. Nekada se te stvari dogode na našu štetu, nekada na štetu protivnika i ne bih dalje u to ulazio", rekao je Milojević.

Pešić: Morao sam bolje, bez gola nema prolaza

Aleksandar Pešić svestan je da je morao bolje da reaguje kod velike šanse u finišu utakmice.

"Teška utakmica, kad se ne da gol ne može da se prođe. Imao sam šansu za prolaz dalje, naravno da sam mogao bolje, ali desilo se tako", rekao je vidljivo tužni Pešić novinarima u Moskvi.

"Bilo je emotivno u svlačionici, ali idemo dalje. Mogli smo da prođemo, uspeh je i ranije napravljen, ali nismo hteli time da se zadovoljimo", kazao je on.

Štoper Vujadin Savić žali za šansama Pešića i Bena u finišu meča.

"Imali smo dve fantastične prilike, imamo za čim da žalimo. Evropska bajka je gotova, takva je Božija voja i okrećemo se prvenstvu i Kupu", rekao je Savić i naglasio da hladno vreme ne može da bude opravdanje za poraz.

Savić nije želeo puno da komentariše odluku sudija kod gola CSKA kada je rukom igrao Mario Fernandes.

"Nisam video, čuo sam da je igrao rukom. Ako je tako, onda smo oštećeni. Šta da se radi, ne možemo da se žalimo", zaključio je Savić.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво