Крај Звездиних европских путешествија

Европска одисеја Црвене звезде завршила се у Москви. ЦСКА је савладао београдске црвено-беле са 1:0 и тако се пласирао у осмину финала Лиге Европе.

Црвена звезда се уздигнуте главе враћа у Београд из Москве, где је окончала европску (више него успешну) епизоду.

Звезда је играла храбро у двомечу са фаворизованим ЦСКА, али то, овај пут, није било довољно како би црвено-бели наставили европско путовање.

Московљани су се боље снашли (а како и не би) на "минус 12" у руској престоници, па су од самог старта наметнули ритам и били, руку на срце, бољи ривал.

Звезда је у неколико наврата показала да може да игра фудбал са искуснијим и богатијим екипама од себе, али данас екипа Владана Милојевића није успела да направи подвиг.

Црвено-бели су се сасвим добро држали у првом делу игре, а несрећно су на одмор отишли са голом заостатка.

У последњим секундама надокнаде времена првог полувремена, Фернандез је започео напад Московљана (можда је том приликом и играо руком), Кучајев са бока проиграо Алана Џагоева, а овај матирао Борјана.

У наставку, Звезда је више ризиковала, па је ЦСКА дошао до неколико изгледних прилика. Ипак, најбоље и највеће је пропустила Звезда.

Славољуб Срнић је убацио лопту пред гол домаћих, Пешић избегао офсајд замку и потпуно сам, са пет метара, промашио лопту.

Затим, у 90. минуту меча, Бен се нашао пред голом ЦСКА, шутирао левом ногом из прве, али ју је лоше захватио, па је она завршила поред стативе.

Овако је протекао меч:

19.50 – Крај меча.

19.48 – Још једна колосална шанса за Звезду! Бен сам пред голом, шутира из прве, али поред стативе.

19.45 – Још две измене у Звезди – Рачић уместо Јовичића, Аџић уместо Радоњића.

19.39 – Каква прилика за Звезду!!! Не може се замислити боља! Срнић је проиграо Пешића, а он са пет метара, потпуно сам, промашио читаву лопту!

19.36 – Славољуб Срнић ће на терен уместо Мичела Доналда.

19.35 – Шутирао је Радоњић са дистанце, веома прецизно, али не и довољно снажно да би се савладао искусни Игор Акинфејев.

19.28 Ахмед Муса је опробао ударац са ивице казненог простора, али је шутирао право у Борјана.

19.22 – Спектакуларна прилика за ЦСКА! Али још боља реакција Борјана. Џагоев је главом шутирао, потпуно сам пред голом, али је Борјан маестрално "скинуо" његов ударац.

19.15 – Добар ударац Витиња, али је шутирао изнад гола.

19.12 – Добар напад Звезде, Бен је промашио лопту сам испред гола Акинфејева, али је и судијска тројка досудила офсајд.

19.09 – Сада жути картон за Вернблума, који је са леђа оборио Радоњића.

19.07 – Жути картон, први на мечу, добио је Ле Талек.

19.03 – Настављен је меч у Москви.

18.47 – Полувреме.

18.47 – ГОЛ! ЦСКА у смирај првог дела игре долази до предности. Алан Џагоев је савладао Борјана. У надокнади првог дела игре, Фернандез је (можда играо руком) започео напад, лопта је дошла до Кучајева, овај пронашао Џагоева на петерцу, а он сместио лопту у мрежу.

18.40 – Феноменална прилика за Звезду. Три на два контранапад, Бен је послао у средину лопту, Пешић иза леђа, али је Пешић додирнуо тек толико да она не дође до Радоњића, који је био у бољој ситуацији.

18.35 – На другој страни добар продор Бена, додао је до Крстичића, који је шутирао веома лоше.

18.33 – Огромна шанса за ЦСКА. Борјан је покушао да ухвати лопту, није успео у томе, лопта је дошла до Кучајева, а он шутирао поред гола.

18.26 – Пао је Вернблум у казненом простору Звезде, тражили су из руске екипе пенал, али није било превише аргумената за најстрожу казну.

18.25 – Измена у домаћем тиму, Васин не може да настави меч због повреде, уместо њега на терену је Набапкин.

18.22 – Велика грешка Бена у шеснаестерцу Црвене звезде. Покушао је да прими лопту, али Кучајев му је узео лопту, међутим, ништа није успео да уради са њом.

18.20 – Ево и гостију пред голом домаћина. Радоњић је покушао да пронађе Крстичића, али су реаговали дефанзивци ЦСКА. Потом је шутирао Крстичић, веома снажно, али је изблокиран.

18.17 – ЦСКА има лопту у ногама, има иницијативу, али Звезда је за сада дисциплинована у одбрани, па Руси нису успели да креирају озбиљнију прилику.

18.09 – Oдличан и муњевит напад московске екипе, Муса је покушао да пронађе Витиња, али је реаговао Борјан и ухватио лопту.

18.04 Родић је неопрезно фаулирао Витиња, срећом није добио картон на самом старту утакмице. ЦСКА је припретио убацивањем лопте у казнени простор, али је задња линија Звезде реаговала и избацила лопту далеко од гола.

18.00 Почела је утакмица, Звезда има први напад.

17.50 – Фудбалери су на терену, све је спремно за почетак меча.

17.25 – Утакмица се игра на "ВЕБ арени" у Москви, капацитета 30.000, а главни судија je Жорж Соза из Португалије. Тренутна температура је минус десет степени Целзијусових, али је терен у одличном стању.

17.20 – Погледајте моменат доласка играча Црвене звезде на "ВЕБ арену".

17.00 – Познати су састави две екипе:

ЦСКА: Акинфејев, В. Березуцки, Игнашевич, Васин, Фернандез, Кучаев, Натхо, Вернблум, Витињо, Џагоев и Муса;

Звезда: Борјан, Стојковић, Савић, Ле Талек, Родић, Јовичић, Доналд, Крстичић, Радоњић, Бен и Пешић.

Број коментара 26

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво