Читај ми!

Real demonstrirao silu na Kipru, Liverpul prokockao tri gola prednosti, Napoli je "živ"

Fudbaleri madridskog Reala ubediljo su na Kipru savladali Apoel (0:6) u meču petog kola i tako obezbedili nastup u nokaut fazi Lige šampiona i ove sezone. Napoli kod kuće savladao Šahtjor sa 3:0 i zadržao nadu za plasman u narednu fazu, dok je Liverpul u Sevilji ispustio tri gola prednosti i na kraju remizirao sa istoimenim domaćinom - 3:3.

Predvođeni Benzemom i Ronaldom, "kraljevi" su na prepunom "GSP" stadionu u Nikoziji demonstrirali silu i do vrha napunili mrežu domaćeg golmana Nauzet Pereza.

Redom su pogađali Modrić u 23, Benzema u 39, Načo u 41, pa ponovo Benzema u nadoknadi prvog poluvremena, da bi u nastavku najbljoi fudbaler planete Kristajano Ronaldo tresao mrežu u 49. i 54. minutu.

Izabranici trenera Zidana, aktuelni šampioni, su tako ostvarili prvi mini cilj ove sezone, odnosno plasman u eliminacionu fazu, ali sa drugog mesta iz grupe H, pošto je Totenhem slavio u Dortmundu 2:1 posle preokreta (Kejn i Son strelci) i obezbedio prvo mesto.

Napoli je na svom "San Paolu" bio bolji od Šahtjora sa 3:0 golovima Insinjea u 56. Zjelinskog u 81. i Mertensa u 83. minutu, i tako zadržao nadu za plasman u narednu fazu.

Mančester siti je u finišu, tačnije u 88. minutu preko Sterlinga slomio otpor žilavog Fejnorda i zadržao maksimalan učinak (15 bodova iz pet utakmica) u toj grupi F.

Zanimljivo je bilo i u grupi E, gde je Liverpul i pored velikih 0:3 na poluvremenu u Sevilji na kraju osvojio samo bod - bilo je 3:3.

Golove za, činilo se, važnu pobedu koja znači plasman u 16 u prvom poluvremenu postigli su Firmino u 2. i 30. minutu, te Mane u 22. Međutim...

Sevilja se nije predavala, smanjila je preko Ben Jedera u 51. i 61. minutu, da bi se veliki trud i napor isplatio u nadoknadi vremena kada je Pizaro pogodio za 3:3 i osvajanje zlata vrednog boda.

Lajpcig je ubediljvo savladao Monako u Kneževini sa 4:1, izjednačio se sa Portom na drugom mestu grupe G i zadržao šanse da se pobedom na Bešiktašom, koji već obezbedio plasman, u poslednjoj rundi plasira dalje.

Tok mečeva: 

22.35 - Kraj mečeva, evo rezultata:

Apoel - Real Madrid 0:6
Borusija - Totenhem 1:2
Mančester siti - Fejnord 1:0
Monako - Lajpcig 1:4
Napoli - Šahtjor 3:0
Sevilja - Liverpul 3:3 

22.20 - Totenhem preko Sona stiže do preokreta na "Signal Iduna parku" u Dortmundu (1:2), Sevilja sada ima samo gol zaostatka protiv Liverpula (2:3). 

22.00 - Lorenco Insinje sjajnim golom donosi prednost Napoliju protiv Šahtjora od 1:0, dok Ronaldo sa dva gola u nastavku donosi 0:6 Realu na Kipru. Kejn izjednačio u Dortmundu (1:1), Sevilja smanjila protiv Liverpula na 1:3. 

21.33 - Rezultati na poluvremenima:

Apoel - Real Madrid 0:4
Borusija - Totenhem 1:0
Mančester siti - Fejnord 0:0
Monako - Lajpcig 1:4
Napoli - Šahtjor 0:0
Sevilja - Liverpul 0:3

21.15 - Nakon pola sata fudbala, Liverpul i Lajpcig imaju velikih 0:3, a preko Modrića u gostima je poveo i Real Madrid na Kipru - 0:1. 

21.00 - Posle 15 minuta igre prodnost ima Liverpul u Sevilji (0:1), i Lajpcig u Monaku (0:2.) 

20.45 - Počelo je šest preostalih susreta večerašnjeg programa:

Apoel - Real Madrid
Borusija - Totenhem
Mančester siti - Fejnord
Monako - Lajpcig
Napoli - Šahtjor i
Sevilja - Liverpul  

19.54 – Mečevi Bešiktaš – Porto i Spartak Moskva – Maribor okončani su identičnim rezultatom, 1:1.  

18.49 – Posle prvih 45 minuta nijedan od timova nije bliži pobedi. U Istanbulu je 1:1, u Moskvi nisu viđeni pogoci.

18.00 - Počeli su mečevi Bešiktaš – Porto, Spartak Moskva – Maribor.kada su se dva tima sudarila u četvrtfinalu Lige šampiona pre pet i po godina.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи