Читај ми!

Nerešeno na Enfildu, Siti protutnjao Roterdamom

Liverpul i Sevilja odigrali su nerešeno 2:2 na Enfildu u meču prvog kola Lige šampiona. Mančester siti ubedljivo je u Roterdamu savladao domaći Fejnord sa 4:0 dok je Real bio siguran u Madridu protiv APOEL-a. Totenhem na Vembliju slavio protiv Dortmunda 3:1, Bešiktaš nadigrao Porto.

Fudbaleri Real Madrida počeli su odbranu titule u Ligi šampiona pobedom na svom terenu protiv kiparskog APOEL-a od 3:0, u utakmici prvog kola Grupe H.

Real je pobedio golovima dvostrukog strelca Kristijana Ronalda, koji je postigao golove u 12. minutu i 51. minutu iz jedanaesterca, a strelac je bio i Serhio Ramos u 61. minutu.

Ronaldo je sa 12 golova postao igrač sa najviše postignutih golova iz penala u Ligi šampiona.

U drugoj utakmici u toj grupi Totenhem je na londonskom Vembliju pobedio Borusiju iz Dortmunda sa 3:1.

Domaći su poveli preko Son Hung Mina u četvrtom minutu, a izjednačio je Andrij Jarmolenko u 11. minutu. Četiri minuta kasnije prednost Totenhemu doneo je Hari Kejn, a on je pobedu obezbedio svojim drugim golom na utakmici, u 60. minutu. To je tek druga pobeda Totenhema na Vembliju u poslednjih 12 utakmica.

U Grupi E Liverpul je na Enfildu odigrao nerešeno 2:2 sa Seviljom.

Gosti su poveli u petom minutu golom Visana Ben Jedera, a "crveni" su izjednačili preko Roberta Firmina u 21. minutu. Vođstvo ekipi Jirgena Klopa doneo je Mohamed Salah u 37. minutu, a priliku da udvostruči prednost propustio je Firmino u 42. minutu kada je promašio penal. Španski tim osvojio je bod pogotkom Hoakina Koree u 72. minutu.

U drugom meču u toj grupi Maribor je kao domaćin odigrao nerešeno 1:1 protiv Spartaka iz Moskve.

Ruski tim poveo je golom Aleksandra Samedova u 59. minutu, a bod Mariboru doneo je Damjan Bohar golom u 85. minutu.

U Grupi F Mančester siti je kao gost pobedio Fejnord sa 4:0. Dvostruki strelac bio je Džon Stons u drugom i 63. minutu, a golove su postigli i Serhio Aguero u 10. i Gabrijel Žezus u 25.

Fudbaleri Šahtjora su u Harkovu pobedili Napoli sa 2:1. Strelci za ukrajinski tim bili su Tajson u 15. i Fereira u 58. minutu. Jedini gol za ekipu iz Napulja postigao je Arkadijuš Milik u 71. minutu iz penala.

Grupi G Bešiktaš je na gostovanju pobedio Porto sa 3:1. Anderson Taliska doveo je turski tim u vođstvo u 13. minutu, a Porto je izjednačio autogolom Duška Tošića u 21. minutu. Sedam minuta kasnije crno-beli iz Istanbula poveli su preko Dženka Tosuna, a pobedu je obezbedio Rajan Babel u 84. minutu.

Debitant u Ligi šampiona Lajpcig odigrao je na svom terenu 1:1 sa Monakom.

Lajpcig je poveo u 33. minutu golom Emila Forsberga, a minut kasnije izjednačio je Juri Tielmans.

Ovako su protekli mečevi u Ligi šampiona:

20.40 - Završeni su mečeki prvog kola: Liverpul - Sevilja 2:2, Maribor - Spartak Moskva 1:1, Fejenord - Mančester siti 0:4, Šahtjor - Napoli 2:1, Porto - Bešiktaš 1:3, Lajpcig - Monako 1:1, Real Madrid - APOEL 3:0, Totenhem - Borusija Dortmund 3:1.

22.31 - GOOOL! Bohar postiže izjednačujući pogodak za Maribor, 1:1 u Sloveniji. Rajan Babel dovodi Bešiktaš u vođstvo 3:1.

22.17 - GOOOL! Korea postiže pogodak za Sevilju, 2:2 na Enfildu.

22.13 - GOOOL! Samedov postiže pogodak za Spartak u Mariboru. Milik strelac iz penala za Napoli.

22.06 - GOOOL! Ramos strelac za Real, novi pogodak Stonsa za Siti. 

22.02 - GOOOL! Fereira strelac za Šahtjor koji vodi sa 2:0 protiv Napolija. Novi pogodak Harija Kejna u Londonu, Totenhem vodi sa 3:1. 

21.55 - GOOOL! Real vodi sa 2:0, strelac Ronaldo iz penala!

21.50 - Nastavljeni mečevi širom Evrope.

21.35 - Poluvreme na mečevi prvog kola Lige šampiona: Liverpul - Sevilja 2:1, Maribor - Spartak Moskva 0:0, Fejenord - Mančester siti 0:3, Šahtjor - Napoli 1:0, Porto - Bešiktaš 1:2, Lajpcig - Monako 1:1, Real Madrid - APOEL 1:0, Totenhem - Borusija Dortmund 2:1.

21.23 - GOOOL! Lajpcig vodi protiv Monaka, strelac Forsmerg. Samo dva minuta kasnije Juri Tilemans izjednačuje na 1:1. Salah dovodi Liverpul u vođstvo, 2:1 na Enfildu.

21.11 - GOOOL! - Siti se raspucao, Gabriel Žesus povećava na 3:0.

21.08 - GOOOL! - Firminjo strelac za Liverpul koji izjednačuje na 1:1. Nerešeno i u Portu autogolom Tošića.

21.02 - GOOOL! Dortmund izjednačuje na 1:1 preko Jarmolenka, Bešiktaš je poveo protiv Porta, strlac Baliska. Ronaldo strelac za vođstvo Reala od 12. minuta. Hari Kejn ponovo dovodi Totenhem u vođstvo, 2:1 u Londonu. Šahtjor vodi protiv Napolija golom Tajsona.

20.56 - GOOOL! Siti vodi sa 2:0 protiv Fejnorda, strelac Serhio Aguero.

20.50 - GOOOL! Ben Jeder strelac za Sevilju u Liverpulu. Mančester Siti je poveo protiv Fejnorda golom Džona Stonsa na asistenciju Davida Silve, u Londonu golom Sona Totenhem takođe vodi protiv Dortmunda.

20.45 - Počeli mečevi prvog kola Lige šampiona širom Evrope:

E grupa: Liverpul - Sevilja, Maribor - Spartak Moskva
F grupa: Fejenord - Mančester siti, Šahtjor - Napoli
G grupa: Porto - Bešiktaš, Lajpcig - Monako
H grupa: Real Madrid - APOEL, Totenhem - Borusija Dortmund

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво