Tadić režirao novu pobedu "orlova", odlična rola Aleksandra Mitrovića

Reprezentacija Srbije savladala je Austriju sa 3:2. Dušan Tadić, koji je upisao dve asistencije i postigao jedan gol, doživeo ovacije na stadionu "Rajko Mitić". Blistao i Aleksandar Mitrović, koji je postigao dva gola.

Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je u Beogradu Austriju sa 3:2 u trećem kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo i tako izbila na prvo mesto Grupe D.

Junak pobede Srbije ponovo je bio Dušan Tadić, koji je večeras, kao i u utakmici protiv Moldavije u četvrtak, zabeležio dve asistencije i gol. Dvostruki strelac bio je Aleksandar Mitrović.

Austrija je dva puta izjednačavala, a strelci za nju su bili Marcel Zabicer i Marko Janko.
Srbiji je ovo bila druga uzastopna pobeda i sada ima sedam bodova, koliko ima i Irska, koja je u gostima pobedila Moldaviju sa 3:1, ali uz slabiju gol-razliku.

Vels je ranije danas odigrao kod kuće 1:1 sa Gruzijom i sada je treći sa pet bodova. Austrija ima četiri boda, Gruzija jedan, a Moldavija nijedan.

Srbija je vezala drugu pobedu predvođena ponovo odličnim Tadićem, koji je potvrdio dobru igru iz Moldavije i sa dve asistencije protiv Austrije pokazao da je najraspoloženiji igrač ekipe selektora Slavoljuba Muslina.

Dobra igra na početku utakmice nagrađena je golom već u šestom minutu. Filip Kostić je dobro dodao do Tadića, koji je "povukao" loptu i asistirao Mitroviću, koji je bio sam i bez problema je savladao Ramazana Eskana.

Austrija je izjednačila deset minuta kasnije, posle velike greške odbrane srpskog tima. Florijan Klajn je centrirao, a Stefan Mitrović loše intervenisao pa je do lopte došao Zabicer, koji je lako postigao pogodak.

Primljeni gol nije poremetio domaće fudbalere, koji su već u 23. minutu došli do nove prednosti. Luka Milivojević je dodao do Tadića, koji je veoma precizno centrirao do Mitrovaća, a fudbaler Njukasla je odlično skočio i glavom dao gol.

Austrija je odmah posle drugog primljenog gola imala veliku šansu za izjednačenje, pošto je Zabicer ostao sam ispred Vladimira Stojkovića, ali mu je srpski golman odlično "ušao" u šut i odbranio.

Srbija je nakon toga bila bolja, iako je Austrija pogodila stativu na početku drugog poluvremena i u 63. minutu izjednačila, iako je su domaći fudbaleri reklamirali ofsajd.

Fudbaleri Austrije su posle izjednačenja bili bolji i imali nekoliko prilika za vođstvo, ali je Stojković bio raspoložen i sprečio preokret.

Propuštene šanse gostiju Srbija je iskoristila u 74. minutu. Aleksandar Kolarov je centrirao do Tadića, koji je primio loptu na 16 metara, prevario Kevina Vimera i odličnim udarcem savladao Eskana.

Publika na stadionu "Rajko Mitić" skandirala je tada Tadićevo ime, što je retkost u Beogradu, gde se obično ne skandira reprezentativcima.

Srbija je do kraja utakmice igrala defanzivno, a Austrija je imala samo jednu dobru priliku da dođe do novog izjednačenja, ali je Arnautović loše šutirao.

Utakmicu na stadionu "Rajko Mitić" u Beogradu pratilo je oko 20.000 gledalaca, od čega oko 200 gostujućih navijača.

Tabela: Srbija 7, Irska 7, Vels 5, Austrija 4, Gruzija 1, Moldavija 0.

U narednom kolu, 12. novembra, sastaće se: Vels – Srbija, Gruzija – Moldavija i Austrija – Irska.

Ovako je protekao meč:

22.35 – Kraj meča, velika pobeda Srbije.

22.30 – Poslednja izmena Slavoljuba Muslina: Rukavina izlazi iz igre, Nikola Maksimović je na terenu.

22.17 – Nova izmena u timu Srbije, Aleksandar Mitrović je napustio igru, umesto njega na terenu je Gudelj.

22.15 – GOL! Dušan Tadić, posle dve asistencije, postiže i gol! Srbija vodi sa 3:2.

22.05 – Prva izmena u domaćoj ekipi, Aleksandar Katai je na terenu umesto Filipa Kostića.

22.03 – GOL! Marko Janko donosi izjednačenje Austriji. Loša reakcija zadnje linije "orlova", Stojković je odbranio prvi pokušaj Arnautovića, ali je bio potpuno nemoćan kod drugog, kada je Janko pogodio nebranjenu mrežu.

21.55 – Neverovatna prilika za Austriju i sreća na strani "orlova". Alaba je ubacio, a Arnautović izbegao ofsajd zamku i pogodio stativu.

21.46 – Počeo je drugi deo igre.

21.30 – Poluvreme.

21.29 – Nova velika prilika za Srbiju, ali je snažan udarac Kostića odbranio golman Austrije.

21.25 – Druga velika prilika za Arnautovića, ovog puta je šutirao pored stative.

21.12 – Još jedna lepa akcija Srbije, ponovo je Tadić uposlio Mitrovića, ali je gostujući golman ovog puta sačuvao mrežu.

21.10 – Kolosalna šansa na drugoj strani za Zabicera, ali je Vladimir Stojković maestralno odbranio.

21.08 – GOL! Brz kontranapad Srbije, i još jednom uspešan tandem Tadić–Mitrović. Nova asistencija za fudbalera Sautemptona, nov gol za napadača Njukasla.

21.05 – Može se slobodno reći da je Austrija u dosadašnjem delu meča bolji rival. Ima loptu, kontroliše igru i stvara prilike. Jednu, sasvim solidnu, imao je Mark Janko, ali je glavom šutirao pokraj gola.

21.00 – GOL! Zabicer je doneo izjednačenje Austriji. Stefan Mitrović je reagovao u odbrani, ali je lopta došla samo do noge Zabiceru, koji nije imao problem da zatrese mrežu.

20.54 – Odlična šansa na drugoj strani za Arnautovića, ali je napadač Austrije iz izgledne prilike šutirao daleko iznad gola.

20.50 – GOL! Srbija vodi od šestog minuta. Odličan napad "orlova", majstorski potez Dušana Tadića, nova asistencija za njega, ovaj put je egzekutor Aleksandar Mitrović.

20.45 Počeo je meč u Beogradu, Srbija ima prvi napad.

19.40 – Poznati su sastavi timova.

Srbija: Stojković, Ivanović, Nastasić, Stefan Mitrović, Rukavina, Kolarov, Fejsa, Milivojević, Tadić, Aleksandar Mitrović, Kostić.

Austrija: Eskan, Klajn, Dragović, Hintereger, Vimer, Zabicer, Baumgartlinger, Alaba, Junuzović, Arnautović, Janko.

Број коментара 33

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво