Lalatović: Zaslužili smo pobedu, imamo realne šanse

Trener fudbalera Vojvodine Nenad Lalatović izjavio je da je njegov tim u duelu sa Dinamom iz Minska zaslužio pobedu, ali da na žalost nije stigao do nje i da Vojvodina ima realne šanse da u revanšu obezbedi plasman u narednu rundu kvalifikacija za UEFA Ligu Evrope.

Lalatović je na konferenciji za novinare održanoj po završetku utakmice Vojvodina-Dinamo Minsk, čiji je konačan rezultat 1:1, rekao da je Vojvodina u utakmicu ušla odlično i da je prvo poluvreme odigrala baš onako kako i treba i mora da igra.

"Od samog starta utakmice izašli smo jako visoko i izvršili pritisak na njihovu zadnju liniju, gol smo postigli iz njihove greške koja je bila plod naše agresivne igre. Znali smo da u drugom poluvremenu možemo imati problem ukoliko dozbolimo njihovim igračima sredine terena da imaju duže kontakt sa loptom jer se radi o zaista odličnim igračima", rekao je Lalatović.

On je dodao da je njegova ekipa u drugom poluvremenu bila manje agresivna, ali da je i dalje stvarala više šansi, te da je, kako je rekao, na žalost zbog sopstvene greške primila gol iz kontranapada u samoj završnici utakmice.

"U svakom slučaju pokazali smo da možemo da igramo ravnopravno sa rivalom i da u revanšu imamo realne šanse jer ako damo samo jedan gol oni moraju postići dva da bi išli dalje" kazao je Lalatović i napomenuo da je tokom utakmice morao da izvrši dve prinudne izmene jer su se Truić i Paločević požalili na povrede, a nije planirao da ih zameni.

Šef stručnog štaba Vojvodine je na pitanje novinara zbog čega je Vojvodina u prvom poluvremenu bila mnogo bolja nego u drugom, rekao da je njegove igrače u prvom delu utakmice nosila publika, a da je u drugom poluvremenu i publika malo pala, a i njegovi igrači.

"Teško je svih devedeset minuta igrati presing, a žao mi je što svi zajedno na stadionu nismo više želeli pobedu" zaključio je lalatović i ponovio da Vojvodina ima aktivan rezultat.

Trener Dinamo Minska Sergej Borovskij rekao je da je njegov tim ostvario pozitivan rezultat, ali da je Vojvodina pokazala da je kvalitetna ekipa i da Dinamu u revanšu neće biti lako.

"Imali smo izuzetno jakog protivnika, u odbrani smo stajali jako dobro, a na žalost napravili smo samo jednu grešku zbog koje smo i primili gol" rekao je Borovskij.

On je istakao da su izmene koje je izvršio u drugom poluvremenu dale rezultat i da su donele dosta dobrog njegovoj ekipi.

Revanš utakmica između Dinamo Minska i Vojvodine igra se u Belorusiji u četvrtak, 4. avgusta.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво