Božović: Šanse i dalje polovične

Trener Crvene zvezde Miodrag Božović zadovoljan je rezultatom protiv bugarskog Ludogoreca, ali priznaje da žali što njegova ekipa nije izdržala do kraja kod prednosti.

"U drugom poluvremenu smo igrali bolje, imali smo nekoliko šansi i dali dva gola i šteta što smo naivno primili drugi gol. Ništa nije rešeno, šanse su i dalje 50-50. Kod 1:0 sam bio zadovoljan tim rezultatom, ali kada smo poveli 2:1, mislim da je trebalo da izdržimo do kraja", rekao je Božović novinarima posle utakmice.

Zvezda je u Razgradu igrala nerešeno 2:2 sa Ludogorecom, u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

"Utakmica je bila teška, kao što smo i očekivali. Ludogorec je izvanredna ekipa. Prvo poluvreme nismo uspeli da povežemo ništa i ništa nismo napravili. A, mogu da kažem i da nismo navikli da igramo na ovako brzoj podlozi, trebalo nam je vremena da se naviknemo", kazao je Božović.

On je naveo da će se svi posle duela u Beogradu žaliti na teren. Kako je istakao, očekuje 40 do 50 hiljada ljudi i veliku podršku u revanšu.

Božović je naveo da je igračima na poluvremenu, kod rezultata 0:1, poručio da počnu da igraju i da se ne plaše jer problema nema.

"Bolje da izgubimo, a da smo nešto probali", rekao je igračima.

Božović je zadovoljan kako je Aleksandar Katai odigrao na poziciji špica i rekao da mu je žao što nije dao još jedan gol.

Kada je reč o Geloru Kangi, Božović je naveo da fudbaler iz Gabona još nije pokazao šta ume i da je to igrač koji "može da trči dva dana".

Strelac prvog gola za crveno-bele Aleksandar Katai pozvao je publiku da njegovom timu pruži veliku podršku jer će mu ona biti preko potrebna u revanšu.

"Ništa nije završeno, bez obzira na to što imamo jako pozitivan rezultat. Pozivam navijače da u što većem broju ispune stadion, njihova podrška nam je veoma bitna. Svesni smo da još ništa nismo završili, ali smo zadovoljni što smo dali dva gola i krivo mi je što smo onako primili drugi gol. Ludogorec je čvrsta ekipa koja ume da igra fudbal. Zadovoljan sam i pobedom i igrom. Nismo bili koncetrisani u prvom poluvremenu, ali smo se dogovorili u svlačionici da forsiramo pas igru", rekao je Katai.

Luis Ibanjes je rekao da žali za boljim rezultatom u Razgradu.

"Nedostajala nam je koncentracija u finišu. Mogli smo i bolje da prođemo, ali imamo rezultat koji nam daje šanse kod kuće. Šanse su i dalje 50-50. Ludogorec je dobra ekipa i sigurno će doći u Beograd da igra kao i ovde. Psihološka prednost možda i jeste na našoj strani. Nismo izgubili, što je i bila želja, a dali smo dva gola, što će nam puno značiti", rekao je Ibanjes.

Zoran Rendulić je rekao da ne sme da se stvara euforija.

"Ne treba dizati euforiju, čeka nas još teža utakmica u Beogradu. Da nam je neko pre utakmice da ćemo dati dva gola u gostima, odmah bismo prihvatili. Nismo bili favoriti pre ovog dvomeča, ali sada jesmo", rekao je Rendulić.

Upitan da li su greške bile plod nesigurnosti i nesporazuma, Rendulić je odgovorio odrično.

"Golovi nisu bili plod nesigurnosti već nepotpune fizičke spremne. Biće potrebno vreme da budemo maksimalno spremni", dodao je on.

Dermendžijev: Ne plašimo se revanša u Beogradu

Trener Ludogoreca Georgi Dermendžijev veruje da njegova ekipa posle 2:2 sa Crvenom zvezdom ima velike šanse u revanšu.

"Moji igrači su pokazali dozu nervoze, opravdano jer je ulog veliki. Publika u Beogradu neće biti problem jer je većina naših igrača igralo pred tolikim brojem navijača", rekao je Dermendžijev posle utakmice.

On je ocenio da su dva gola u gostima velika prednost Zvezde, ali da je Ludogorec spreman za revanš i da se nada da će taj tim proći u narednu rundu.

"Prvo poluvreme smo odigrali veoma dobro i propustili izgledne šanse da damo još koji gol. Brzo smo primili gol u drugom, koji nas je poremetio. Mislim da je aktivan rezultat i da imamo velike šanse u revanšu", kazao je Dermendžijev.

On smatra da će taktički spremnija ekipa izaći kao pobednik dvomeča, a uveren je da će dobro odigrati u revanšu.

"Zvezda nije uspela da nas iznenadi, kao što mi nismo uspeli da iznenadimo nju. To je veliki klub sa velikom istorijom i izuzetnim trenerom Miodragom Božovićem, koji je uspeo da totalno preporodi ekipu", rekao je Dermendžijev.

Ludogorec će zbog duela sa Zvezdom propustiti prvo kolo prvenstva Bugarske, a trener tog tima je ocenio da to nije dobro za ekipu jer se kroz utakmice uigrava tim.

Revanš će se igrati sledećeg utorka u Beogradu.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво