Луд фудбал у "лудој шуми" - четири гола и добар резултат за Звезду

Црвена звезда није победила у Бугарској. Још важније – није изгубила. А постигнута два гола црвено-белих у Разграду охрабриће Миодрага Божовића и његов тим пред реванш у Београду. Лудогорец – Црвена звезда 2:2.

Црвена звезда се добро провела у "лудој шуми", која је, испоставило се, потпуно оправдала своје име.

Лудогорец је дочекао у Разграду Црвену звезду, у првом мечу 3. кола квалификација за Лигу шампиона.

Богати бугарски клуб, петоструки узастопни шампион своје земље, добро је отворио меч и имао иницијативу. Ипак, до предности је дошао тек у 42. минуту, када је Кафу лако избацио Томаса Фибела, преварио Дамира Кахримана и сместио лопту у мрежу.

Одличан тренутак за вођство, тачно пред одлазак на одмор. Међутим, фудбалери Црвене звезде су, врло брзо након повратка на терен, изједначили резултат.

Александар Катаи је умакао задњој линији Лудогореца, нанизао двојицу противничких играча и прецизним ударцем погодио мрежу.

Потпуни преокрет и мук у Разграду (не рачунајући песму Звездиних навијача) донео је Гејлор Канга, невероватним ударцем са дистанце. Лепо се наместио, још лепше шутирао, а парада голмана Стојанова само је улепшала погодак Габонца. 

Ипак, бугарски тим је стигао до изједначења голом резервисте Кешеруа, који је одлично реаговао на брзо изведен слободан ударац, ухватио одбрану Звезде "на спавању" и сместио лопту иза Кахриманових леђа.

Нерешен резултат, још са два постигнута гола у гостима, пружа сасвим лепу прилику Звезди да у реванш мечу, који се игра следећег уторка у Београду,избаци бугарску екипу из квалификација.

Овако је протекао меч:

21.50 - Крај. Меч у Разграду је завршен нерешеним резултатом 2:2.

21.35 - ГОООЛ! Лудогорец се враћа у игру, изједначење бугарској екипи доноси резервиста Кешеру.

21.25 - ГОООЛ! Какав гол Гејлора Канге! Габонац је прелепо шутирао са двадесетак метара и донео предност Црвеној звезди.

21.07 - ГОООЛ! Изједначење! Александар Катаи је побегао задњој линији, предриблао двојицу противничких играча и прецизним ударцем савладао Стојанова.

21.00 - Почео је други део игре.

20.45 - Полувреме.

20.43 - ГОООЛ! Лудогорец води голом Кафуа, који је дивним продором избацио Фибела, обишао Кахримана и донео предност домаћој екипи. 

20.15 - Иницијатива домаћина, и прво велико узбуђење у казненом простору Звезде. Рендулић је уклизао, Марселињо пао, али је добио жути картон због симулирања. На другој страни је покушао Катаи, шутирао искоса, али право у голмана Лудогореца.

20.05 - Најватренији навијачи Црвене звезде који су допутовали на меч против Лудогореца, смештени су на трибину која је покривена мрежом, а око ње је бодљикава жица, преноси Танјуг.

Звезду у Разграду бодри око 1.000 навијача, а многи од њих купили су данас карте од препродаваца и налазе се на другим трибинама.

20.00 - Почео је меч у Бугарској, прва са центра креће Звезда.

19.50 - Познати су састави тимова. Лудогорец: Стојанов, Минев, Моци, Пластун, Натанијел, Ђаков, Саша, Кафу, Марселињо, Вандерсон, Лукоки. Звезда: Кахриман, Цветковић, Фибел, Рендулић, Ибањез, Ле Талек, Доналд, Срнић, Катаи, Канга, Моуче.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво