Читај ми!

Ibrahimović: Dogodilo se ono za šta su svi mislili da se neće dogoditi

Švedski napadač Zlatan Ibrahimović svoj dolazak u Mančester junajted uporedio je s prošlogodišnjim boks mečom između Flojda Mejvedera i Manija Pakjaa, rekavši "dogodilo se ono za šta su svi mislili da se neće dogoditi".

"Veoma sam uzbuđen i izuzetno sam zadovoljan. Transfer je napokon gotov. Sada je pred nama težak rad", rekao je Ibrahimović za klupsku televiziju.

Ibrahimović je potpisao jednogodišnji ugovor s Mančesterom. On će u Junajtedu zarađivati 220.000 funti (260.000 evra) nedeljno.

"Prilično lako sam doneo odluku. Uporedio bih to s boks mečom između Mejvejdera i Pakjaa. Rekli su da se to nikada neće dogoditi, ali je do toga ipak došlo", rekao je on.

Ibrahimović ;će u Junajtedu ponovo sarađivati s nekadašnjim trenerom iz Intera Žozeom Morinjom, koji je ovog leta preuzeo "crvene đavole".

"Imam lepe uspomene s Žozeom. Jedino za čim žalim je što sam kratko sarađivao s njim. Imali smo samo jednu sezonu, ali smo tada osvojili prvenstvo Italije. On je pobednik, ja sam pobednik. Znamo šta želimo, a i gde god da odemo pobedićemo", rekao je Ibrahimović.

Ovaj 34-godišnji napadač rekao je da ga ne brine što sledeće sezone neće igrati u Ligi šampiona, s obzirom na to da je Mančester prethodne sezone zauzeo peto mesto u Premijer ligi.

"Gde god da sam došao ja sam pobedio. Radujem se novom poglavlju u svom životu. Došao sam ovde da pobedim, ali iza svega toga stoji težak posao", rekao je Ibrahimović.

Trener Mančester juanajteda Žoze Morinjo rekao je da Ibrahimovića nije potrebno predstavljati, jer "njegova statistika govori sama za sebe".

"Ibra je jedan od najboljih napadača na svetu i fudbaler koji uvek pruža 100 odsto. Osvojio je gotovo sve najjače i najvažnije lige na svetu. Sada je dobio priliku da igra u najboljoj ligi na svetu. Siguran sam da će maksimalno iskoristiti ovu priliku i da će raditi naporno kako bi pomogao klubu da dođe do željenih trofeja", rekao je Morinjo i dodao:

"Siguran sam da će njegov talenat oduševiti navijače na Old Trafordu predstojeće sezone, kao i da će njegovo iskustvo biti od neprocenjivog značaja za razvijanje mladih igrača u klubu".

Bivši reprezentativac Švedske je prethodne četiri sezone proveo u Pari Sen Žermenu, a u karijeri je još igrao za Milan, Barselonu, Inter, Juventus, Ajaks i Malme.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво