Tomić: Ponosan sam na igrače

Trener Partizana Ivan Tomić ponosan je na svoje fudbalere što su osvojili Kup Srbije i ocenio da ekipa svakim danom potvrđuje da sve bolje igra.

"Ponosan sam jako na ove momke, ponosan na to kako su uspeli iz opšteg utiska kako je Partizan loš i slab da se uzdignu i da savladaju sve prepreke. Drago mi je zbog uspeha. Sve zasluge idu njima", rekao je Tomić nakon meča.

Fudbaleri Partizana osvojili su Kup Srbije, pošto su u finalnoj utakmici u Gornjem Milanovcu pobedili Javor iz Ivanjice sa 2:0.

Kapiten Partizana Saša Ilić rekao je da je osvajanje Kupa Srbije "uteha za neuspeh u prvenstvu".

"Drago mi je što je Partizan osvojio Kup. To je neka vrsta utehe za neuspeh u prvenstvu. Verujem da smo se navijačima koliko toliko odužili ovom pobedom. Hvala im što su došli u velikom broju", rekao je Ilić.

Na pitanje da li će i naredne sezone nastupati za Partizan, Ilić je rekao da će odluku doneti u narednih 20 dana.

"Moj život je Partizan, nikada se ne zna... Posle ovog osvojenog trofeja, počeću da razogovaram s ljudima u klubu. Volim fudubal, volim Partizan... Ne znam da li ću biti možda funkcioner u klubu... Videćemo za 15 do 20 dana", rekao je legendarni kapiten.

Golman crno-belih Bojan Šaranov ocenio je da je večerašnja utakmica protiv Javora bila izuzetno teška.

"Teška utakmica, kako na mentalnom planu, tako i na terenu. Imali smo dosta mladih igrača koji su prvi put u nekom finalu, ali smo smogli snage i zasluženo osvojili Kup", rekao je Šaranov.

Desnom beku Partizana Miroslavu Vulićeviću ovo je bio peti nastup u finalu Kupa Srbije, a tek prvi trofej.

"Za mene očgledno važi 'peta sreća'... Stvarno mi je drago zbog trofeja posle četiri izgubljena finala... Rekao sam da više neću igrati finala ako ovo izgubimo, jer očigledno sam ja baksuz. Teška utakmica je ovo bila, ali smo zasluženo osvojili trofej. Mislim da smo prva ekipa koja je osvojila trofej bez primljenog gola u takmičenju. Veliki značaj to ima", rekao je Vulićević.

Strelac prvog gola Marko Jovanović priznaje da mu je postignuti gol jedan od najdražih u karijeri.

"Postigao sam (svojevremeno) protiv BSK iz Borče gol koji je bio bitan za titulu, ali mislim da mi ovaj ipak više znači. Donekle smo spasili sezonu ovim Kupom. Nije bilo realno da osvojimo prvenstvo, jer je Zvezda dosta odmakla i ja im čestitam na tome. Važno je da smo osvojili Kup. Mnogo smo se trudili i dali smo sve od sebe u prethodnom periodu. Smogli smo snage i osvojili Kup bez primljenog gola, što je veliki poduhvat. Zahvalio bih navijačima na sjajnoj podršci i Gornjem Milanovcu koji je pokazao da i drugi gradovi u Srbiji osim Beograda mogu da organizuju bitne utakmice", rekao je Jovanović.

Strelac drugog gola za Partizan Dušan Vlahović ocenio je da je želja crno-belih za osvajanje trofeja odlučila pobednika duela.

"Bila je ovo prava muška utakmicaa i pravo finale. Videlo se da se borilo za trofej. Naša velika želja je presudila. Igrali smo kao jedan i došli do kupa bez primljenog gola", kazao je on.

Vezni fudbaler crno-belih Marko Golubović presrećan je zbog osvojenog trofeja u debitantskoj sezoni u Partizanu.

"Presrećan sam. Moja prva sezona i moj prvi trofej u Partizanu. Bila je teška utakmica, težak protivnik i težak teren. Ali uspeli smo na kraju", ocenio je on.  

Trofej pobednika Kupa Srbije fudbalerima Partizana predao je selektor reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво