Партизан освојио Куп Србије

Партизан - Јавор 2:0. После пет година, Партизан је освојио Куп Србије, што је 13. тријумф црно-белих у овом такмичењу. Јавор је озбиљно парирао, пружио жесток отпор, али се Партизан, бољом игром и уз гласну подршку у Горњем Милановцу, домогао пехара.

После исцрпљујуће борбе на три фронта, фудбалери Партизана на крају сезоне ипак могу да буду задовољни, пошто су освојили један трофеј. Пехар који се у Хумској чека пет година - трофеј Купа Србије.

У Горњем Милановцу, пред крцатим стадионом, Партизан је у финалу Купа Србије савладао Јавор са 2:0.

Вођство Партизану донео је Марко Јовановић, после корнера у 35. минуту. Штопер Партизана је надвисио чувара и савладао Ђогатовића.

Тачку на утакмицу је ставио млади Душан Влаховић, који је у последњим минутима меча, после центаршута Алена Стевановића, главом сместио лопту у мрежу.

Црно-белима је ово 13. трофеј у националном купу, док је Јавор пропустио прилику да освоји први трофеј у 104 године дугој историји клуба.

Утакмица у Горњем Милановцу одиграна је пред око 4.000 навијача по тешком терену и јакој киши.

Фудбалери Јавора су офанзивно ушли у меч и у првих неколико минута су више имали лопту у свом поседу, али то је било практично све што је екипа из Ивањице урадила у првих 45 минута.

После тога црно-бели су преузели контролу и до краја првог дела утакмице углавном је лопта била у њиховом поседу.

Немања Михајловић је два пута покушавао да савлада Владана Ђогатовића, шутирао је и Седрик Гогуа са дистанце, али су мреже мировале све до 35. минута.

У том, 35. минуту, Михајловић је извео корнер с леве стране, а Јовановић је био највиши у скоку и са око седам метара је главом постигао гол.

До краја првог дела није било великих узбуђења, а већ у 47. минуту Јавор је могао до изједначења.

Фудбалери Јавора извели су брзу акцију, те дубинском лоптом упослили Ивана Јосовића, који је изашао сам испред истрчалог Бојана Шаранова, али је његов покушај лоба завршио на стативи.

Неколико минута касније уследила је велика бакљада навијача Партизана, а тврдим предметом погођен је линијски судија Далибор Ђурђевић у главу, након чега је главни арбитар Милорад Мажић склонио играче оба тима с терена.

После петоминутне паузе, утакмица је настављена, а Партизан је у наставку сусрета имао иницијативу.

У 75. минуту после прекида који је извео Михајловића, Влаховић је јако добро одложио на страну лопту до Брашанца, али је његов ударац главом са мале удаљености погодио спољни део стативе.

Имао је и Јавор преко Јосовића добру прилику у 80. минуту да стигне до изједначења, али је нападач ивањичке екипе лопту после корнера с десне стране лоше одреаговао, па је лопта отишла поред гола.

У седмом минуту судијске надокнаде времена Партизан је удвостручио предност и отклонио све недоумице око победника Купа Србије. Ален Стевановић пробио је по десној страни, а Влаховић је остао сам на другој стативи и лопту главом спустио у гол Јавора.

Партизан је импресивно стигао до трофеја, пошто у Купу није примио нити један гол.

Овако је протеклофинале:

20.52 - ГОООЛ! Душан Влаховић ставља тачку на овај меч, после центаршута Алена Стевановића, млади нападач главом спушта лопту у гол.

20.45 - Истекао је 90. минут игре, али ће се играти још девет, колико је показао Милорад Мажић.

20.35 - После корнера, Јосовић је припретио главом, али није било посла за Шаранова.

20.30 - Невероватна шанса за Партизан, после прекида који је извео Михајловић. После гужве пред голом Јавора, Брашанац је натрчао на лопту, шутирао главом али је лопта окрзнула стативу и завршила ван терена.

20.20 - Прва измена у Јавору, Ађуру је изашао из игре, на терену је Елиомар.

20.16 - Настављен је меч у Горњем Милановцу.

20.12 - Прекид је потрајао, те Мажић одводи играче у свлачионицу.

20.07 - Утакмица је прекинута на тренутак, због пиротехнике навијача Партизана.

20.05 - Савршена шанса за Јавор, Јосовић је лобовао Шаранова, и погодио стативу!

20.05 - Почео је други део игре.

19.48 - Полувреме.

19.35 - ГОООЛ! Партизан је повео голом Јовановића. После корнера, штопер Партизана је надвисио чувара и затресао мрежу.

19.28 - Одличан ударац Немање Михајловића је одбранио Ђогатовић.

19.10 - После уводних неколико минута, Партизан је преузео иницијативу, ударац је опробао Гогуа са дистанце, али је био непрецизан. У наредном нападу, Михајловић је покушао главом, али је шутирао преко гола.

19.00 - Почео је меч у Горњем Милановцу, са центра су кренули фудбалери Јавора.

18.45 - Познати су састави тимова.

Партизан: Шаранов, Вулићевић, Јовановић, Гогуа, Богосавац, Евертон, Брашанац, Голубовић, Илић, Михајловић, Божинов.

Јавор: Ђогатовић, Гајић, Миловић, Црномарковић, Милетић, Ађуру, Доцић, Ђокић, Стојаковић, Јосовић, Дражић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво