Читај ми!

Francuska savladala Srbiju u prijateljskom meču

Fudbalska reprezentacija Srbije izgubila je u prijateljskoj utakmici u Bordou od domaće selekcije Francuske sa 2:1 (2:1). Strelci su bili Mitrović u 40. za Srbiju, a Matuidi u 9. i 25. minutu za Francusku. Reprezentacija je večeras u Bordou odigrala jubilarnu 100. utakmicu od osamostaljenja države.

Selektor Radovan Ćurčić je na 100. utakmici Srbije od njenog osamostaljenja 2006. godine izveo kombinovan sastav koji nije uspeo da parira znatno boljem protivniku.

Francuska je bila mnogo bolja od Srbije, posebno u prvom poluvremenu, posle kojeg je mogla da ima i veću prednost od 2:1.

Prvu šansu domaćin je imao već u drugom minutu, kada je Predrag Rajković odbranio šut Antoana Grizmana, a povela je u devetom posle dobrog centaršuta Bakarija Sanje i udarca Matuidija glavom.

Francuska je u narednih nekoliko minuta imala više prilika da poveća prednost. Prvo je Matje Valbuena šutirao preko gola, a potom je Rajković odlično odbranio šut Olivijea Žirua sa pet metara.

Srbija je prvu priliku imala u 18. minutu, kada je Dušan Tadić uposlio Nemanju Matića na levoj strani, a on je po zemlji dodao do Nemanje Gudelja, koji je šutirao sa 12 metara, ali mu je odlično odbranio Igo Loris.

Francuska je potom nastavila opasne napade i u 25. minutu postigla drugi pogodak. Valbuena je izveo korner s leve strane, Matić je intervenisao i odbio loptu na 20 metara od gola, gde je bio Matuidi koji je fantastičnim volej udarcem savladao nemoćnog Rajkovića.

Srbija je do poluvremena ipak smanjila zaostatak, slučajnim pogotkom Mitrovića. Matić je dodao do Tadića, koji je odlično centrirao, Lazar Marković je iz voleja šutirao, a lopta je pogodila Mitrovića i prevarila Lorisa.

Francuska je u poslednjih pet minuta prvog dela igre imala dve ozbiljne šanse za novi gol, ali Žiru nije uspeo da ga postigne, pošto je oba puta bio za malo neprecizan.

Srbija nije dobro počela ni drugo poluvreme, a Francuzi su već u 51. minutu imali novu šansu.

Ljubomir Fejsa je izgubio loptu na svojoj polovini, Žofri Kondogbija je odlično proigrao Grizmana na desnoj strani, koji je bez problema prošao Uroša Spajića, ali je pogodio stativu.

U poslednjih 20 minuta utakmice Srbija je imala nešto veću terensku inicijativu, ali nije uspela da dođe do prave šanse za gol.

Utakmica je odigrana pred punim stadionom Atlantik u Bordou, izgrađenim za naredno Evropsko prvenstvo.

Srbija je ostala bez šanse za plasman na Evropsko prvenstvo iduće godine, dok se Francuska sprema za kontinentalni šampionat čiji će biti domaćin.

Ovako je protekao meč u Bordou:

22.38 - Kraj meča u Bordou. Minimalna pobeda reprezentacije Francuske nad Srbijom 2:1.

22.32 - Poslednja izmena u timu Srbije, Spajić izlazi debituje igrač Mehelena Miloš Kosanović.

22.25 - Još jedna izmena, Ćurčić izvodi Fejsu i uvodi Petrovića. U 76. minutu Mitrovića je zamenio Škuletić.

21.55 - Selektor Ćurčić menja Gudelja, Tadića i Markovića. Umesto njih na teren ulaze Ljajić, Kostić i Tošić.

21.48 - Nastavljen meč u Bordou, bez promena u našoj reprezentaciji.

21.31 - Kraj prvog dela susreta, Francuska 2 Srbija 1. Strelci su bili Mitrović u 40. za Srbiju, a Matuidi u 9. i 25. minutu za Francusku.

21.25 - GOOOL! Srbija smanjuje na 2:1! Nakon centar šuta Tadića lopta dolazi do Markovića koji šutira iz prve a lopta pogađa Mitrovića i vara golmana Lorisa.

21.11 - GOOOL! Francuska vodi sa 2:0! Matuidi fantastičnim volejem sa ivice kaznenog prostora postiže svoj drugi pogodak. Prethodno je Matić pokušao da izbaci loptu iz šesnaesterca koja je pala pravo na nogu Francuskom fudbaleru.

21.03 - Konačno prilika i za "Orlove", veliku priliku Nemanje Gudelja brani Loris.

21.00 - Predrag Rajković odlično brani šut Žirua i spasava svoju mrežu. Francuzi za sada lako dolaze do našeg kaznenog prostora.

20.54 - GOOOL! Francuska vodi sa 1:0 golom Matuidija u devetom minutu meča! Francuz nakon sjajnog centar šuta Grizmana najviši u skoku i udarcem glavom matira nemoćnog Rajkovića.

20.45 - U Bordou počeo prijateljski susret između Srbije i Francuske. Ovo je stoti zvanični meč naše reprezentacije! "Orlovi" u sastavu: Rajković, Obradović, Tomović, Spajić, Ivanović, Gudelj, Fejsa, Matić, Marković, Tadić i Mitrović.

"Trikolori" u sastavu: Loris Tremulinas, Mangala, Varan, Sanja, Šnajderlin, Pogba, Matuidi, Grizman, Valbuena i Žiru.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво