Nemanja Vidić odlazi iz Junajteda!

Nakon osam godina i 15 osvojenih trofeja, Nemanja Vidić napušta "teatar snova". Kapiten "crvenih đavola" potvrdio je ne samo da napušta Mančester junajted nego i da odlazi iz engleskog fudbala. Nova destinacija, po svoj prilici, biće milanski Inter.

Dileme više nema, ako ju je uopšte i bilo. Mančester junajted će ostati bez kapitena Nemanje Vidića.

Zvanične potvrde iz kluba sa Old Traforda još nema, ali je zato umesto njih celu situaciju razjasnio stameni Užičanin. Vidić je otkrio - po okončanju sezone neće samo napustiti Junajted, već će i otići sa Ostrva.

Njegova nova destinacija biće, po svoj prilici, milanski Inter.

„Ovo je poslednja godina mog ugovora, proveo sam prelepih osam godina u Mančesteru i smatram da su to najbolje godine u mojoj karijeri. Nikada nisam mogao ni da zamislim da ću osvojiti 15 trofeja, a svakako nikada neću zaboraviti ni fantastičnu noć u Moskvi (osvajanje Lige šampiona 2008. godine na stadionu Lužnjiki, nakon penal-serije protiv Čelsija). Ipak, odlučio sam da odem", istakao je nekadašnji srpski reprezentativac.

Vidić je na "teatar snova" stigao 2006. godine iz moskovskog Spartaka. Titulu šampiona Engleske osvajao je pet puta, peo se, dakle, i na krov Evrope, osvojio je i tri Liga kupa, kao i prvenstvo sveta za klubove.

„Nisam razmišljao o ostanku u Engleskoj. Mančester junajted je jedini klub iz ove zemlje za koji sam oduvek želeo da igram. Dovoljno sam srećan što sam bio njegov deo. Imam nekoliko opcija za nastavak karijere, a izabraću odgovarajuću i za porodicu i za mene. Sad ću se fokusirati na što bolje partije u Junajtedovom dresu, kako bih pomogao timu do kraja sezone", dodao je Vidić.

Mediji u Engleskoj dalje tvrde da će Mančester junajted na kraju ove već sada mučne sezone ostati i bez drugog iskusnog štopera - Rija Ferdinanda. Njemu takođe ističe ugovor, a klub ne planira da mu ponudi novi.

Menadžer Mančester junajteda Dejvid Mojes smatra da je Vidić doneo pravu odluku kada je rešio da na kraju sezone napusti klub.

"Zajedno smo postigli takav dogovor. Mislim da je to prava odluka i za njega i za klub. Neću da iznosim u javnost detalje našeg razgovora, ali činjenica je da je on sjajno igrao za Junajted i bio pravi kapiten. Uostalom, ostaće kapiten do kraja sezone i redovno će da igra", rekao je Mojes za klupski sajt. On je dodao da mu ne smeta što je odluka o Vidićevom odlasku objavljena sada.

"Vidić je rođeni vođa i siguran sam da će nastaviti da se bori do kraja sezone kao i do sada. Ljudi znaju da imam neke zamisli i da želim da napravim određene promene. Ovo nije sezona u kojoj se to radi. Vidić je osetio da je pravo vreme za odlazak, a mi ćemo i posle njega nastaviti svojim putem", dodao je Mojes.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво