Antić očekuje pobedu

U prijateljskom meču sa Grčkom, selektor "orlova" Radomir Antić očekuje dobru igru i pobedu. Moj posao je da branim interes reprezentacije, poručio Antić. Selektor smatra da je kazna od četiri meča nepravedna, ali da ima odlične saradnike koji nisu naviknuti na improvizaciju, već na prepoznatljiv sistem.

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radomir Antić istakao je pred sutrašnji prijateljski meč protiv selekcije Grčke da na stadionu Partizana očekuje dobru igru i pobedu njegovih izabranika. 

"Do sada nas je pratila lepa atmosfera na tribinama. Bodrili su nas navijači iz svih delova Srbije, ali i iz susednih država u kojim živi srpski narod", podsetio je Antić i zahvalio igračima na velikoj predanosti i zalaganju u reprezentativnom dresu.

Selektor "orlova" je na konferenciji za novinare u Kovilovu ocenio da je "privilegovan čovek" jer radi sa državnim timom, napomenuvši da je uvek maksimalno odgovorno pristupao svim obavezama.

"Svestan sam i danas svojih obaveza, iako nam je uoči prijateljskog meča sa Grcima nametnut izuzetno neprijatan ambijent. Prema igračima sam bio potpuno iskren jer samo tako možemo da shvatimo situaciju u kojoj se naš fudbal trenutno nalazi", napomenuo je Antić.

On je poručio da je njegov posao da "brani interes reprezentacije i kulturu srpskog fudbala" i da se ne obazire na "stvari" na koje ne može da utiče.

"Ne želim da ulazim ni u kakvu polemiku i tumačenje mojih odnosa sa čelnicima Fudbalskog saveza Srbije. Mišljenje o najavljenoj mogućoj reviziji ugovora zadržaću za sebe, samo ću napomenuti da je ugovor potpisan na obostrano zadovoljstvo", naglasio je Antić.

Prema njegovim rečima, kazna od četiri utakmice suspenzije zbog vređanja urugvajskog sudije Horhea Larionde nakon završetka susreta sa Australijom na šampionatu sveta u Južnoj Africi je "drakonska, rigorozna i neprimerena", ali on smatra da ima "uhodane saradnike koji nisu naviknuti na improvizaciju, već na prepoznatljiv sistem".

"Skoro dve godine smo na okupu i znamo kako se radi ovaj posao. Imamo odličnu komunikaciju i pravu porodičnu atmosferu. Zato smatram da smo spremni da prevaziđemo sve probleme", zaključio je Antić, za koga javnost u Srbiji "licitira" da će mu sutrašnji meč sa Grcima biti poslednji na klupi naše reprezentacije.

Kao moguće njegove naslednike beogradski mediji prethodnih dana pominjali su Sinišu Mihajlovića, Dušana Bajevića, Slavoljuba Muslina, Iliju Petkovića i Lotara Mateusa.

Utakmica Srbija - Grčka igra se sutra od 20.30 časova na stadionu Partizana.

Број коментара 41

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво