Šou Mesija i Suaresa, "jorgandžije" na drugom mestu

Barselona lako izašla na kraj sa Seltom, Luis Suares postigao tri gola za 23 minuta. Atletiko preuzeo drugu poziciju pobedom nad Hetafeom. Pobede Sevilje i Real Sosijedada.

Nova utakmica Barselone i, kao što je svako i očekivao, nova lagana pobeda Katalonaca.

Nova žrtva Mesija i drugova je Selta, koja je u Barseloni poražena sa 6:1.

Barsu je do trijumfa predvodio Luis Suares sa tri gola i asistencijom, kao i Lionel Mesi sa jednim golom i dve asistencije. Ovaj tandem je zabavio publiku izvođenjem penala kojim je odata pošta legendarnom Johanu Krojfu, bivšem igraču i treneru Barselone.

Urugvajski reprezentativac postao je i prvi strelac Primere sa 23 postignuta gola, jednim više od Kristijana Ronalda. Suares je u 11 prvenstvenih mečeva na Nou Kampu postigao 16 golova.

Barsa je povela u 28. minutu prelepim golom Lionela Mesija iz slobodnog udarca. On je sa oko 25 metara blago sa desne strane smestio loptu pod prečku na desnoj strani gola, pored nemoćnog golmana Serhija Alvaresa, koji se uzalud bacio.

Selta je izjednačila u 39. minutu posle penala koji je izveo Jon Gideti. Jedanaesterac je dosuđen jer je Đordi Alba napravio prekršaj u svom šesnaestercu.

Barselona je u drugom poluvremenu zaigrala bolje i počela da stvara šanse, a ponovo je povela u 59. minutu posle sjajne akcije napadačkog tandema domaćina. Mesi je kontrolisao loptu na ivici šesnaesterca, a onda je lobom poslao unapred, samo da bi na nju natrčao Suares i iz prvog kontakta je sproveo pod prečku za 2:1.

Na 3:1 povisio je Suares posle akcije Mesija i Nejmara. Argentinac je pronašao Brazilca, koji je prošao golmana i uputio loptu ka golu, ali je Suares izbegao rizik i zakucao je u praznu mrežu.

Najzabavniji trenutak meča desio se u 81. minutu meča, kada je dosuđen penal za Barselonu. Mesi je prišao lopti, ali je samo dodao nekoliko metara u desnu stranu, da bi na nju natrčao Suares i smestio je u mrežu. Ovakav način izvođenja penala proslavio je Krojf igrajući za Ajaks 1982. godine.

Samo četiri minuta posle toga Ivan Rakitić je majstorski lobovao Alvaresa i povisio na 5:1, a konačni rezultat postavio je Nejmar u drugom minutu nadoknade vremena, posle asistencije Suaresa.

Madridski Atletiko savladao je kao gost Hetafe, sa 1:0. Jedini pogodak delo je Fernanda Toresa u drugom minutu meča.

Atletiko se novom pobedom vratio na drugo mesto, ima 54 boda, jedan više od Reala. Hetafe je 13, sa 26 bodova.

Eibar je pobedio kod kuće Levante sa 2:0, golom Bastona i autotolomTonja, čime se popeo na šesto mesto. Levante je zakucan za poslednje mesto i ima 17 bodova.

Fudbaleri Sevilje pobedili su na svom terenu Las Palmas sa 2:0.

Sevilja je do pobede došla golovima koje je postigla u razmaku od sedam minuta u drugom delu drugog poluvremena. Domaći su na svom stadionu "Ramon Sančes Pishuan" poveli golom Evera Banege u 69. minutu, a konačan rezultat postavio je Kevin Gameiro u 76. minutu. Asistent kod oba gola bio je Vitolo.

Gameiru je to bio 13. gol u prvenstvu i deli sedmo mesto na listi strelaca sa Aricom Aduricom iz Atletik Bilbaa i Geretom Bejlom iz Real Madrida.

Sevilja je ostvarila 11. pobedu u prvenstvu i peta je na tabeli sa 48 bodova, a ima osam bodova manje od Viljareala na četvrtom mestu, koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. Las Palmas je pretrpeo drugi uzastopni poraz, ukupno 13. u ligi i nalazi se u zoni ispadanja, na 18. mestu sa 21 bodom i na bod je od sigurne zone.

Fudbaleri Real Sosijedada pobedili su na svom terenu Granadu sa 3:0 i ostvarili treću uzastopnu pobedu.

Real Sosijedad je poveo u 21. minutu golom Mikela Ojarzabala, a vođstvo je duplirao Žonatas u 45. minutu na dodavanje Karlosa Vele. Vela je asistirao i Ojarzabalu, koji je svojim drugim golom na utakmici u 60. minutu postavio konačan rezultat.

Sosijedad je posle osme prvenstvene pobede 10. na tabeli sa 30 bodova, a Granada je pretrpela treći uzastopni poraz i zauzima pretposlednje, 19. mesto, sa 20 bodova.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво