Bornmut otvorio "pijacu" na Ostrvu

Engleski prvoligaš Bornmut saopštio je da je doveo na pozajmicu do kraja sezone krilnog fudbalera Rome Huana Iturbea, čime je ostvaren prvi transfer u januarskom prelaznom roku u Premijer ligi.

Transfer Iturbea će se ozvaničiti kada ga odobre Fudbalski savez Engleske i kada 22-godišnji igrač bude dobio radnu dozvolu.

Iturbe je zabeležio 39 nastupa za Romu i postigao je tri gola.

"Ukazana mi je velika šansa dolaskom u Premijer ligu. Hvala svima koji su ovo omogućili. Vrlo sam zadovoljan što sam ovde. Nekoliko klubova je bilo zainteresovano, ali stvari su se pokrenule brzo i posle nije bilo nikakve sumnje", rekao je Iturbe po dolasku.

Bornmut na kraju sezone može da otkupi igrača za obeštećenje koje nije objavljeno.

"Nisam mnogo znao o klubu, ali kada sam počeo da čitam da me traže i kada sam video koliko me žele, lako sam doneo odluku da dođem tamo gde sam tražen. To je bio odlučujući faktor", dodao je on.

Iturbe je rođen u Argentini, ali je odrastao u Paragvaju, gde je igrao za Sero Porteno. Već sa 18 godina je otišao u Porto, a uspešne pozajmice River Plejtu i Veroni navele su Romu da ga plati više od 23 miliona evra 2014. godine i sa njim potpiše petogodišnji ugovor.

Iturbe je ove sezone odigrao 19 utakmica za Romu, a jedini gol je postigao protiv Frozinonea u septembru.

Sa novim saigračima u Bornmutu je trenirao popodne, ali neće moći da igra u subotu protiv Lestera.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво