Vals: Ako je kriv, Benzemi nije mesto u reprezentaciji

Premijer Francuske Manuel Vals izjavio je da napadač Reala Karim Benzema treba da bude izbačen iz nacionalnog tima, ukoliko se optužbe da je ucenjivao kolegu Matijea Valbuenu ispostave kao tačne.

Benzema je početkom prošlog meseca priveden zbog sumnje da je umešan u ucenjivanje Valbuene video snimkom seksualnog čina i preti mu maksimalna zatvorska kazna od pet godina.

"Veliki sportista svojim ponašanjem treba da bude primer deci i mladima koji u njemu vide idola. Ukoliko to nije, a trebalo bi da važi i za Benzemu i sve druge, onda njemu nije mesto u reprezentaciji", izjavio je Vals za radio Evropa 1.

Premijer je "slučaj Benzema" objasnio slikovito na primeru njegovog kabineta.

"Ukoliko nekom od ministara bude suđeno, on će morati da napusti Vladu. Mora da se preuzme odgovornost i isti princip treba da važi u reprezentaciji", naveo je Vals.

Inače, jedna od mogućih kazni za Benzemu jeste zabrana prilaska Valbueni, što automatski znači da njih dvojica ne bi mogli da budu deo istog tima.

Selektor "trikolora" Didije Dešam ovu neprijatnu situaciju prošlog meseca, uoči prijateljskih mečeva protiv Nemačke i Engleske, rešio je tako što na spisak nije stavio ni Benzemu, ni Valbuenu, uprkos tome što su u pitanju standardni reprezentativci.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво