Članovi podneli tužbu protiv kluba, u Zvezdi o tome ne znaju ništa

Najavljeni predsednički izbori u najtrofejnijem srpskom fudbalskom klubu već izazivaju veliku pažnju, a još nisu ni održani. Četiri člana kluba podnela su tužbu zbog povrede Pravilnika o izborima, dok iz rukovodstva kluba sa stadiona "Rajko Mitić" poručuju da o tome zvanično nisu obavšeteni.

Po punomoćju oštećenih članova kluba, Advokatska kancelarija "Dunđer, Ogrizović, Minić", podnela je Prvom osnovnom sudu u Beogradu Tužbu za utvrđivanje ništavosti jedne odredbe Pravilnika o izborima u fudbalskom klubu Crvena zvezda.

Pored Statuta, kažu, povređen je i Pravilnik o izborima u tom fudbalskom klubu.

Kako RTS saznaje, određen je i sudija za ovaj postupak.

A, sve je počelo 31. jula, posle utakmice između Zvezde i Radničkog iz Niša, kada su navijači zahtevali odlazak Uprave kluba, skandiranjem: "Uprava napolje"

Usledile su ostavke većine članova Upravnog odbora, koji je 15. septembra odlučio da za 11. oktobar raspiše izbore za novog predsednika.

Mijailović: Zvezda nije obaveštena o bilo kakvoj tužbi

Predsednik Fudbalskog kluba Crvena zvezda Svetozar Mijailović rekao je Tanjugu da crveno-beli nisu obavešteni o bilo kakvoj tužbi protiv kluba, vezano za izbornu proceduru.

"Izborna komisija i svi ostali organi maksimalno su angažovani da sve radnje koje prethode izborima proteknu u najboljem redu i u interesu Crvene zvezde. U slučaju da tužba koju pominju pojedini mediji stvarno postoji, pravni zastupnici našeg kluba će u redovnoj proceduri dokazati da je Pravilnik o izborima koji je usvojio nas Upravni odbor ipak najbolji mogući pravilnik, s obzirom na mnoge nepravilnosti koje su se dešavale od trenutka kada su izbori najavljeni", rekao je Mijailović.

On je istakao da sve strukture unutar kluba izražavaju zadovoljstvo zbog devete uzastopne pobede u Superligi Srbije i u potpunosti se okreću rešavanju problema vezanih za monitoring Uefa oko licence za evropska takmičenja.

Izbori za predsednika FK Crvena zvezda zakazani su za 11. oktobar.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво