Читај ми!

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2016. godine

Prosinečki oteo bod "vatrenima", "zmajevi" daleko od Francuske

Azerbejdžan i Hrvatska odigrali bez golova u Bakuu u meču sedmog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo naredne godine u Francuskoj. "Vatreni" promašili sijaset prilika, Prosinečki "parkirao autobus". Belgija sa 3:1 savladala Bosnu i Hercegovinu, Holandija na svom terenu poražena od Islanda.

Robert Prosinečki neće ostati u lepoj uspomeni navijačima fudbalske reprezentacije Hrvatske, pošto je njegov Azerbejdžan na domaćem terenu izvukao bod protiv Hrvatske - 0:0.

Jesu "vatreni" bili bolji rival, jesu konstantno napadali i bili opasni pred golom Agajeva, ali lopta nije htela u gol Azerbejdžana.

Prosinečki se tako, na neki način, revanširao za ubedljiv poraz Azerbejdžana u oktobru mesecu u Hrvatskoj od 6:0 i pomogao Italijanima da pobedom u duelu sa Maltom od 1:0 preuzmu prvo mesto u grupi H.

Strelac jedinog gola za "azure" bio je Pele u 69. minutu utakmice.

Bosna i Hercegovina poražena je na gostovanju u Belgiji 3:1, čime su "zmajevi" znatno umanjili šanse da se nađu dogodine u Francuskoj.

Džeko je gostima doneo rano vođstvo, da bi već do poluvremena Belgija preokrenula golovima Felainija i De Brujnea.

Konačan rezultat postavio je u drugom delu igre Azar sa bele tačke.

Holandija je nastavila sa katastrofalnim rezultatima u tekućim kvalifikacijama. "Lale" su pred svojim navijačima poražene od Islanda 0:1.

Jedini gol postigao je Gulfi Sigurdson sa bele tačke u 51. minutu, a treba istaći da su domaći od 33. minuta igrali sa igračem manje na terenu, posle isključenja Martins-Indija.

Rezultati mečeva odigranih u četvrtak:

Azerbejdžan - Hrvatska 0:0
Belgija - Bosna i Hercegovina 3:1
Bugarska - Norveška 0:1
Kipar - Vels 0:1
Češka - Kazahstan 2:1
Izrael - Andora 4:0
Italija - Malta 1:0
Holandija - Island 0:1
Turska - Letonija 1:1

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво