Читај ми!

Braća Mamić pod istragom, Zdravko optužuje premijera i komuniste

Fudbalski klub Dinamo iz Zagreba saopštio je da su izvršni predsednik tog kluba Zdravko Mamić i trener Zoran Mamić pod istragom Službe za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala (USKOK). Po prvim nezvaničnim informacijama, braća Mamić se terete za utaju poreza. Zdravko Mamić odgovorio u svom stilu.

Jedan od advokata Zdravka Mamića, Mate Matić, izjavio je za Hinu da je njegov klijent na putu u Sloveniji i da nije dobio nikakvo obaveštenje o istrazi ili pretresu njegove kuće, o čemu je saznao iz medija.

Po prvim nezvaničnim informacijama, USKOK Zdravka i Zorana Mamića tereti za utaju poreza.

Dinamo u saopštenju navodi da "cela hrvatska javnost zna da se već godinama vrši kontrola i nadzor nad radom" kluba i pojedinaca i da je ovo "još jedna u nizu".

"Obaveštavamo vas da je po nalogu županijskog suda u toku istraga koju sprovodi USKOK, a u kojoj su predmet obrade naša dva člana: izvršni predsednik Zdravko Mamić i trener Zoran Mamić", objavio je Dinamo na svom sajtu, prenosi Hina.

"Naravno da ćemo kao klub i kao pojedinci sarađivati sa svim institucijama i organizacijama koje to od nas budu tražile. Ipak, moramo izraziti žaljenje što se to odvija u vreme i na način kada se mi nalazimo na svojim radnim mestima, odnosno na pripremama s prvom ekipom Dinama u inostranstvu, a znajući šta nam se stavlja na teret ne možemo ne izraziti čuđenje odabranim izborom, načinom i vremenom vođenja postupka", navodi Dinamo.

Konkretno, "ono u što mi imamo uvid i što nam se stavlja na teret je apsolutno bespredmetno i iskonstruisano te smo sigurni da ćemo dokazati zakonitost naših postupaka i odluka", smatra taj klub.

"Sigurni smo da nismo i da nećemo ukaljati sveto ime Dinama, a ni sebe lično, kao ni naše porodice. Nastavljamo sa svim sportskim aktivnostima i uveravamo naše navijače da budu mirni i spokojni i da nam čuvanjem mira pomognu da ostvarimo snove svih nas - ostvarivanje velikih evropskih rezultata", dodaje se u saopštenju koje su potpisali Zdravko i Zoran Mamić.

Međutim, Zdravko Mamić je kasnije dao i jednu ne toliko smirenu i diplomatsku izjavu.

"(Bivši predsednik) Ivo Josipović je izjavio kako postoji mala mafija u fudbalu. To je bio okidač napada na mene i Dinamo. SDP dolazi na vlast i ministar Jovanović i njegovo isušivanje močvare. I sada vidimo 3,5 godine kasnije njihovog maltretiranja institucija i osoba da se nije ništa dogodilo, osim štete fudbalu i Hrvatskoj. Celi će svet znati za ovo, vlast koja je naslednik komunističke partije se obračunava sa neistomišljenicima. Svima će biti jasno što je vlast spremna da učini. Ovo je direktno naređeno sa vrha, od premijera Zorana Milanovića naniže", rekao je Mamić, a prenosi "Jutarnji list".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво