Torino konačno dobio Juve, Miha poražen od budućeg tima

Fudbaleri Torina pobedili su velikog gradskog rivala Juventus sa 2:1 (1:1) u utakmici 32. kola italijanske Serije A. To je prvi trijumf “bikova” u gradskom derbiju posle dve decenije. Novi sjajan gol Andree Pirla. Slavila Parma, kiksnuo Lacio. Kaljari šokirao Firencu. Mihajlovićeva Sampdorija poražena u Napulju.

Torino je prvi put posle 1995. godine trijumfovao u "Derbiju dela Mole", a čovek odluke posle preokreta bio je bivši napadač Juventusa Fabio Kvaljarela.

Prethodno je fenomenalni Andrea Pirlo spektakularnim golom iz slobodnog udarca doveo "Staru damu" u vođstvo, ali je Mateo Darmijan izjednačio rezultat.

Ekipu Masimilijana Alegrija poraz neće poremetiti u borbi za titulu jer ima veliku bodovnu zalihu, posebno jer je Lacio danas na svom Olimpiku kiksnuo protiv Kjeva.

Lacio je bio na korak od pobede jer je vodio golom veterana Miroslava Klosea, ali je u finišu meča remi doneo Alberto Paloski.

Iako fudbaleri Parme imaju velikih finansijskih problema i skoro sigurno će naredne sezone igrati u Seriji B, napravili su novo iznenađenje i minimalnim rezultatom savladali Palermo.

Jedini gol na meču postigao je nekadašnji vezista Juventusa i Palerma Antonio Noćerino iz penala.

Pobede su zabeležili Đenova i Verona protiv Čezene, odnosno Sasuola.

Fudbaleri Kaljarija napravili su veliko iznenađenje 32. kola Serije A, pošto su pobedili domaću Fiorentinu sa 3:1 (1:0).

Kaljari je petim trijumfom u šampionatu osvojio tri važna boda u borbi za opstanak, dok je Fiorentina posle Napolija (3:0) i Verone (1:0) vezala i treći neuspeh.

Tim iz Firence ovim porazom znatno je zakomplikovao situaciju oko izlaska na evroscenu naredne sezone.

Dvostruki strelac za goste bio je Duje Čop, u strelce se u finišu utakmice upisao i Dijego Farijas posle solo akcije, dok je počasni pogodak za Fiorentinu postigao Alberto Đilardino u 74. minutu.

Srpski reprezentativac Nenad Tomović odigrao je ceo meč za "ljubičaste", baš kao i golman Željko Brkić za Kaljari.Napolija je pobedio na svom terenu Sampdoriju sa 4:2.

Sampa je povela u 12. minutu, pošto je Raul Albiol pogodio svoju mrežu, ali se Napoli vrlo brzo vratio u meč i do kraja prvih 45 minuta preokrenuo rezultat.

Prvo je Manolo Gabijadini izjednačio na 1:1 u 31. minutu, da bi samo tri minuta kasnije Gonzalo Iguain doveo Napoli u vođstvo.

Na 3:1 povisio je Lorenco Insinje u 47. minutu, a pobedu Napolija potvrdio je Iguain u 81. minutu iz jedanaesterca. Sampdorija je do kraja meča uspela samo da smanji rezultat preko Luisa Murijela u 89. minutu.

Rezultati i strelci 32. kola Serije A:

Fiorentina - Kaljari 1:3 (Đilardino 74 - Čop 7, 59, Farija 90+3)

Atalanta - Empoli 2:2 (Gomez 43, Denis 90. - Saponara 41, Makarone 70)

Đenova - Čezena 3:1 (Bertolaći 38, Peroti 45. penal, Paveloti 53. - Karbonero 69)

Verona - Sasuolo 3:2 (Gomez 30, Toni 63, 71. - Moras 35. autogol, Floro Flores 89)

Lacio - Kjevo 1:1 (Klose 45. - Paloski 74)

Parma - Palermo 1:0 (Noćerino 23. penal)

Torino - Juventus 2:1 (Darmijan 45, Kvaljarela 57. - Pirlo 35)

Napoli - Sampdorija 4:2 (Gabijadini 31, Iguain 34, 81, Insinje 47 - Albiol autogol 12, Murijel 89)

Odigrano juče:

Udineze - Milan 2:1

Inter - Roma 2:1

Tabela: Juventus 73 boda, Lacio 59, Roma 58, Napoli 56, Sampdorija 50, Fiorentina 49, Đenova i Torino po 47, Inter 45, Milan 43, Palermo 41, Sasuolo 36, itd.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво