Читај ми!

Kantona: Žao mi je... što ga nisam jače udario!

Erik Kantona je te 1995. godine osuđen za napad, kazna mu je bila 120 sati društveno-korisnog rada, osam meseci nije smeo na teren i platio je 30.000 funti. Ipak, Kantona se ne kaje, samo mu je žao što navijača nije udario jače!

Legendarni fudbaler Mančester junajteda Erik Kantona se ni posle 20 godina ne kaje što je udario navijača Kristal palasa, već mu je žao ga nije udario jače.

Kantona je u intervjuu za portal 4-4-2 javno govorio o incidentu po kojem je, između ostalog, ostao upamćen - o kung-fu udarcu 25. januara 1995. godine na Selhurst parku.

Francuz je tog dana na meču protiv Kristal palasa (1:1) zaradio crveni karton, posle čega je Selhurst park eksplodirao. Navijači Kristal Palasa su počeli da ga vređaju, a najglasniji među njima bio je Metju Simons. Kantona se tada zatrčao ka njemu... Onda je usledio sada već legendarni udarac, udarac koji je obeležio njegovu karijeru.

"Nisam se dočekao na noge. Zato sam ga udario ponovo, ali ga nisam udario dovoljno jako. Trebalo je da ga udarim jače pesnicom", rekao je Kantona.

Kantona je osuđen za napad, kazna mu je bila 120 sati društveno-korisnog rada, koji je odradio trenirajući mlađe kategorije Mančester junajteda. Fudbalski savez Engleske kaznio ga je sa osam meseci zabrane igranja i sa 30.000 funti.

Na pitanje kako se osećao kada je prvi put video snimke tog incidenta, Kantona je rekao da nije gledao te snimke.

"Nisam gledao, jer sam znao šta se desilo. Sve što sam mogao da vidim jesu novinari ispred moje kuće. Moja kuća bila je mala, blokirali su mi svetlost. Ali, ja sam igrao taj trenutak na Selhurst parku. Bila je to drama i ja sam bio glumac. Radim stvari ozbiljno, ne shvatajući sebe ozbiljno", rekao je Kantona.

Kantona je naveo da nikad nije želeo da bude "vrhunska osoba".

"Radio sam ono što sam hteo. Ako želim da udarim navijača, to ću da uradim. Ja nisam uzor, nisam učitelj, neko ko će da vam govoriti kako da se ponašate", dodao je Kantona.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво