Читај ми!

Pravilnik: Albanci grubo prekršili Član 14 o propagandi

Evropska fudbalska unija (Uefa) još nije saopštila kada se može očekivati epilog prekinute utakmice između Srbije i Albanije u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope, ali je gotovo izvesno da su moguća samo četiri scenarija.

Pravilnik Uefa predviđa četiri opcije za rešavanje situacije nastale prekidom meča Srbija – Albanija.

Prva mogućnost je da Uefa, ukoliko se utvrdi da Albanci snose krivicu za incidente, dodeli pobedu Srbiji službenim rezultatom 3:0, ali i u suprotnom slučaju da trijumf za "zelenim stolom" pripiše gostima u slučaju da se utvrdi da je Srbija, kao domaćin, odgovorna za incidente.

Treća varijanta je da se meč odigra na neutralnom terenu u terminu koji će naknadno biti određen, sa publikom ili bez nje, dok je poslednja, četvrta opcija da se utakmica ponovi u Beogradu, ali pred praznim tribinama.

Uz sve navedene mogućnosti Uefa može da odredi i novčane kazne, koje redovno idu uz incidente kao što je bio na stadionu Partizana.

Ključna stavka u ovom slučaju biće izveštaj delegata utakmice Harija Bina iz Holandije, ali i specijalnog Uefinog izveštača.

Povoljna okolnost za Srbiju – istekla nam je dvogodišnja uslovna kazna zbog incidenata u Đenovi na meču sa Italijom.

Takođe, naruku Srbiji ide i član 14 Disciplinskog pravilnika Uefe, u kojem stoji da je "zabranjena politička propaganda i bilo koje izražavanje sličnih stavova", a upravo je zastava tzv. "Velike Albanije" inicirala incidente na stadionu Partizana.

Srbija kao domaćin i organizator utakmice odgovaraće zbog utrčavanja navijača na teren, paljenja baklji i ubacivanja tvrdih predmeta.

Број коментара 33

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво